Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB:n pää pysyi kylmänä ja paikka Salibandyliigan puolivälieriin aukeni

Nilkkavaivainen ikitaistelija jätti kaiken kaukaloon. Puolustaja Jenny Kettunen suuntaa leikkaukseen ja kausi jää kesken.

Veera Vilenius teki Pelicansin kolmannen osuman ylivoimalla. Kuva: Mirja Hussain

Helpolla se ei tullut. Pelicans SB:n naiset joutuivat tekemään hirmuisen työmäärän, että paikka Salibandyliigan puolivälieriin aukeni.

Pudotuspelikarsinnassa vastassa ollut lappeenrantalainen NST laittoi kaiken peliin ratkaisevassa viidennessä kamppailussa, mutta lahtelaiset olivat lopulta vahvempia. Lahti Energia -areenassa nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, joka päättyi Pelicansin voittoon maalein 3–2.

Ottelusarja merkittiin lahtelaisille samoin numeroin.

– Huh huh, olipahan ottelu! Helpolla emme päässeet, mutta ei kai näissä peleissä pidäkään päästä, Pelicans SB:n päävalmentaja Kimmo Hyttinen huokaisi matsin tauottua.

Onneksi oli 20 rautahermoista daamia pitämässä yhtä koutsia kasassa. Päävalmentaja Kimmo Hyttinen

Hyttinen myönsi rehdisti jännittäneensä kamppailua.

– Ei ole ikinä ollut vastaavanlaista jännitystä. Koko kropassa kihelmöi aamusta alkaen. Sanoinkin pelaajille, että onneksi joukkueessa oli 20 rautahermoista daamia pitämässä yhtä koutsia kasassa, Hyttinen naurahti.

Harhasyöttöjä ja ylivoimaa

Vaikka peli oli pitkälti lahtelaisryhmän näpeissä, Pelicans tarjoili muutamilla karmaisevilla harhasyötöillä NST:lle maalipaikkoja, joista se pystyi hyödyntämään muutaman. Lahtelaismaalissa pelannut Emmi Pölönen oli myös nainen paikallaan. Pölönen venyi muutamaan todelliseen haamuvenytykseen.

Pelicans onnistui kahdesti ylivoimalla. Avauserässä Jenny Kettunen survoi maalin edestä emännät johtoon Anne Haapasalon syötöstä.

Kun NST nousi toisessa erässä tasoihin, kotijoukkueen kuitti tuli heti seuraavassa vaihdossa. Iina Latvala karkasi oikealta läpi ja ujutti pallon verkkoon.

Emmi Pölönen onnistui Pelicansin maalilla. Kuva: Mirja Hussain

Kamppailun puolivälissä Veera Vilenius sai nauttia ylivoimalla Kettusen upeasta poikittaissyötöstä. Vileniuksella oli helppo työ maalata lukemiksi 3–1.

Päätöserässä Pelicans puolusti henkensä kaupalla kahden maalin etumatkaansa. Yhden kavennusosuman NST sai, mutta ei enempää.

– Täytyy nostaa vastustajalle hattua, sillä se petrasi runkosarjasta tosi paljon. Ehkä olimme kuitenkin joukkueena ja henkilökohtaiselta taidolta juuri tuon verran parempia. Ottelusarjan aikana tunneskaalani heilui edestakaisin. Taisin nähdä muutamana yönä jopa unta sählypallosta, Hyttinen sanoi.

Kettunen hengessä mukana

Yksi Pelicansin ehdottomia taistelun ruumiillistumia oli puolustaja Jenny Kettunen. Kettunen on jo pidemmän aikaa taistellut hampaat irvessä kipeän nilkan kanssa. Voittoisa NST-peli jää Kettusen kauden viimeiseksi, sillä Kettunen suuntaa kahden viikon päästä leikkauspöydälle.

– Osaksi sen takia halusin jättää kentällä kaiken sen, mitä tästä naisesta irtoaa. Puolivälierissä olen hengessä mukana, vaikka en kaukaloon kykenekään astumaan, ratkaisevan ottelun hahmo sanoi.

Kettunen oli luonnollisesti ylpeä koko ryhmästä.

– Muutamassa ottelusarjan matsissa vastustaja on vähän päässyt meidän ihomme alle. Nyt pää pysyi kylmänä. Edelleen meinaamme lähteä hyökkäyksiin liian suurella innolla. Pieni maltti olisi ajoittain paikallaan, mutta hyvä näinkin. Ilmeemme oli sellainen kuin sen pitääkin olla.

Pelicans aloittaa puolivälierät ensi viikonloppuna. Vastustaja ratkeaa myöhemmin.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi