Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy
Juuso
Taskinen
juuso.taskinen@ess.fi

Näkökulma: Pelicans SB on pakkovoiton edessä – herätyskelloista torkku pois

Pelicans SB:n pudotuspelikevät Naisten Salibandyliigassa on ollut yhtä vuoristorataa. Pudotuspelikarsinta NST:tä vastaan on ollut kaikkea muuta kuin loistokas. Lahtelaiset ovat kyenneet kotipeleissä riittävälle tasolle, mutta vieraissa peliesitys on ollut heikkoa. Lauantaina on edessä viides ja ratkaiseva ottelu Lahti Energia -areenalla.

Vaikka otteluparista uumoiltiin alussa tiukkaa, on silti todettava, että tämän sarjan olisi pitänyt katketa lahtelaisten eduksi suoraan kolmessa ottelussa. Runkosarjan selkeäksi hännänhuipuksi jäänyt NST on kuitenkin taistellut sitkeästi.

Kaikki neljä karsintaottelua ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon. Lahtelaisten vierastappioita on leimannut yksi ja sama asia. Pelicans sai molemmilla kerroilla ratkaisun avaimet käteensä jatkoajalla, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa. Sama kaava toistui myös tuhlatun erikoistilanteen jälkeen. Vastustaja iski ratkaisumaalin.

Hakkarainen ei unissakävele

Heikon runkosarjan pelannut NST on nojannut pelin- ja maalinteossa Juuli Hakkaraiseen. Hakkarainen pelasi runkosarjassa maali per peli -tahdilla, ja vauhti on pysynyt kevään edetessä. 29-vuotias hyökkääjä on tehnyt pudotuspelikarsinnoissa peräti viisi maalia, joista viimeisin venytti sarjan viidenteen peliin.

Hakkarainen on lappeenrantalaisen salibandyn ruumiillistuma. Menossa on jo kahdestoista kausi samassa seurassa. Hakkaraisen palkintokaappia koristaa kahdeksan SM-mitalia, joista yksi on kultainen.

Kotitehtäviä on tehty myös lappeenrantalaisten valmennuksessa. Lahtelaisten ykköspyssy, Sofia Mittentag, on päässyt karsinnoissa vain kahdesti maalin makuun. Lappeenrantalaisten puolustus- ja peittopeli on toiminut "Soffea" vastaan riittävän hyvin, vaikka mukana on ollut ripaus tuuriakin.

Upeaa esimerkkiä

Lahtelaisleirissä karsintojen isoimmat onnistujat ovat olleet Kaie Sinor (1+3) ja Iina Latvala (4+4). 17-vuotiaan Sinorin pelaaminen on parantunut tällä kaudella huimasti ja etenkin sarjan kolmas osaottelu Lahdessa oli aika ajoin silmiä hivelevää katseltavaa. Hyvästä laukauksestaan tunnettu Latvala on puolestaan löytänyt maalijyvänsä ja osunut tolppien väliin neljästi.

Viime sunnuntaina Sinor ja Latvala takoivat A-tytöissä huipputehot. Toivottavasti sama tutkapari nähdään yhtäaikaisesti kentällä myös lauantaisessa naisten ratkaisuottelussa.

Herätyskelloista torkku pois

Lahtelaisnipun täytyy olla lauantaina hereillä alusta lähtien. Sen osoittivat viime kotipelin avaushetket. Omissa soi jo 11 pelisekunnin jälkeen.

Tehoja tarvitaan edelleen laajalla rintamalla ja ylivoimista on osuttava. Maaleista elävä Mittentag janoaa varmasti lisäosumia. Vahvaa nousua naisten peleissä tekevä Jenna Kangas metsästää edelleen uran ensimmäistä liigamaalia.

Pelicans SB lähtee kotiesitystensä valossa lauantaihin selkeänä ennakkosuosikkina. Lahtelaisten pääsy puolivälieriin ja liigapaikan säilyminen ratkeavat yhteen asiaan. Hakkarainen on saatava kuriin keinolla millä hyvänsä.

Juttua muokattu 15.3. kello 17.30, Juuli Hakkarainen on tehnyt viisi maalia, ei yhdeksän.

Juuso Taskinen
juuso.taskinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi