Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy
Juuso
Taskinen
juuso.taskinen@ess.fi

Näkökulma: Pelicans SB pelasi hyvän runkosarjan – lauantaina paineet ovat lahtelaisten niskassa

Loistokauden pelanneen Sofia Mittentagin taitoja tarvitaan lauantaina. Kuva: Mirja Hussain

Liiganousijalta ei ennen kautta paljoa odotettu. Pelicans SB:n debyytti Naisten Salibandyliigassa on siihen nähden ollut varsin hyvä. Joukkue kykeni voittamaan runkosarjapeleistään puolet ja niiden joukkoon mahtui muutama todella iso päänahka.

Lahtelaisten pelillinen esitys ailahteli, mutta ei dramaattisesti. Järin pitkiä tappioputkia ei tullut. Sarjan ykkösjoukkue, Porvoon PSS, oli ylittämätön vuori, mutta muita joukkueita Pelicans SB pystyi haastamaan tosissaan.

Lahtelaisten potentiaali kristallisoitui ennen kaikkea marraskuussa pelatussa viikonlopputuplassa. ”Suurhallin ihmeessä” kaatuivat peräkkäisinä päivinä sekä hallitseva mestari SB-Pro, että runkosarjakolmonen Rankat Ankat.

Nyt edessä on täysin uudenlainen haaste. Lauantaina alkavissa pudotuspelikarsinnoissa vastassa on heikon kauden pelannut Lappeenrannan NST.

Vankka maalivahtiosasto

Lahtelaisten maalivahtipeli on ollut loistavaa. Ikäluokkansa priimukseksi tituleerattu Juulia Kataja osoittautui heti huippuhankinnaksi. 18-vuotias riihimäkeläinen kannatteli turkoosipaitoja useassa ottelussa ja oli mukana myös Suomen U19-maajoukkueessa viime marraskuun EFT:llä Sveitsissä.

Myös Emmi Pölönen on suoriutunut liigadebyytistään puhtain paperein. Loukkaantumiset sotkivat Pölösen kautta ja hän aloitti joukkueensa maalilla vain kuudesti.

Pölönen on Katajan tavoin ahkera ja itsevarma liimanäppi, jolta ei irtopalloja heru. Molempien työpanos tulee olemaan korvaamaton kevään koitoksissa.

Mieletön Mittentag

Jos pysti kauden läpimurtopelaajasta jaettaisiin Liigassa, palkinto menisi takuulla Sofia Mittentagille. Hänestä on puhuttu paljon, eikä syyttä. 16-vuotias superlupaus iski debyyttikaudellaan peräti 17 maalia 18 otteluun. Viime kevään A-tyttöjen hopeajoukkueessa hurmanneella "Soffella" on paljon huippupelaajan ominaisuuksia: hyvä peliäly, loistava laukaus ja samettiset kädet.

Myös Mittentag pääsi pukemaan nuorten maajoukkuepaidan yllensä Sveitsissä. Tästä kultakimpaleesta kannattaa valmentaja Kimmo Hyttisen pitää tulevaisuudessa kaikin keinoin kiinni.

Tehoja kaivataan laajemmalta rintamalta

Pelicans SB:n hyökkäyspään tehot jakautuivat runkosarjassa pääosin ykkös- ja kakkosketjulle. Tutkaparit Anne HaapasaloVeera Vilenius ja Iina LatvalaSofia Mittentag tekivät kaksi kolmasosaa lahtelaisten maaleista. Tehoja tarvitaan pudotuspeleissä muiltakin, mikäli joukkue mielii mitalipeleihin.

Puolustajista suurin onnistuja oli Jenny Kettunen. 21-vuotias liigadebytantti osui maalipuiden väliin peräti kahdeksan kertaa ja oli joukkueen parhaimmistoa plusmiinus-tilastossa (+10). Kettusen sijoittumista kentällä on ilo seurata, ja hänen kyvylleen ratkaista tiukkoja otteluita on varmasti käyttöä.

Toinen puolustuksen kunniamaininta kuuluu Oona Hämäläiselle, jonka pelillinen kehityskaari on ollut huima viimeisen vuoden aikana.

Vaarallinen Hakkarainen

Vastustaja NST:n runkosarja meni kirjaimellisesti päin mäntyä. Lappeenrantalaisten maaliero oli sarjan päätyttyä 74 miinuksella, saldona kaksi voittoa 18:sta pelistä.

Kliseet ovat kuitenkin voimassa. Vastustajaa ei sovi aliarvioida. Isoimmat vilunväreet lahtelaisleirissä aiheuttaa tähtipelaaja Juuli Hakkarainen (16+6), joka mätti peräti kolmanneksen lappeenrantalaisten maaleista runkosarjassa.

NST:ltä löytyy tolppien välistä sekä potentiaalia että kokemusta. Potentiaalia edustaa 17-vuotias Emma Mannila, joka pelasi runkosarjassa neljä ottelua loistavalla torjuntaprosentilla (87). Kokemusta uhkuu lähes 200 liigaottelun ja yhden SM-kullan Minna Paasu, joka ottanee kuitenkin torjuntavastuun Pelicans SB:tä vastaan.

Ennakkosuosikin paineet ovat siis ensi kertaa lahtelaisilla. Hyttisen suojattien on oltava lauantaina hereillä heti avausvihellyksestä lähtien. Pelicans SB päästi runkosarjassa liikaa maaleja omiin ja siihen ei enää ole varaa. Sarja-avauksesta Lahdessa on otettava voitto, jotta kotietu ei murskaudu atomeiksi.

Lauantain ottelun ratkaisevat pointit:

1) Maalivahtipeli

2) Pelicansin paineensietokyky

3) Mittentag vs. Hakkarainen

Juuso Taskinen
juuso.taskinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi