Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Sarjakärki oli liian kova pala Pelicans SB:lle

Pelicans SB taipui PSS:lle naisten salibandyliigan kotiottelussa lukemin 2–10.

Veera Vilenius viimeisteli Pelicansin toisen maalin kotipelissä. Kuva viime kauden liigakarsinnoista. Kuva: Katja Luoma

Naisten salibandyliigaa pelaava Pelicans SB hävisi vuoden ensimmäisen ottelunsa. Sarjaa johtava Porvoon Salibandyseura näytti turkoosipaitaisille emännille kaapin paikan.

Lopputulos 2–10 (1–4, 1–2, 0–4) oli karua luettavaa, sillä myös kotijoukkueella oli saumansa. Hukatut maalipaikat ja virheet puolustuspäässä repivät eron lopulta turhankin suureksi. Se harmitti Pelicans SB:n kapteenia Krista Siljanderia.

– Puolustuspeli oli meiltä tosi surkeaa. Kymmenen maalia omiin tällaisessa pelissä on ihan liikaa. Siitä ei pääse mihinkään, Siljander tunnusti.

Ottelun hahmo oli PSS:n Ella Holmberg tehoilla 3+2.

"Alussa nukahdimme"

Porvoolaisia vastaan kotijoukkue sai huonon alun. PSS laukoi pallon kolmesti maaliin, kun peli oli vanhentunut alle kuusi minuuttia. Tässä vaiheessa Pelicans SB:n valmentaja Kimmo Hyttinen näki parhaimmaksi turvautua aikalisään. Se auttoi hetken, sillä erätauolle mentiin lukemissa 1–4. Pelicansin erän ainoan iski Jenny Kettunen, joka sai hienon tarjoilun Iina Latvalalta.

– Alussa kyllä nukahdimme, mutta ei se 0–3 ollut missään nimessä vielä liikaa. Toinen erä oli ihan ok, Siljander kertasi tapahtumia.

Toinen erä oli kotijoukkueen paras. Siinä Pelicans SB sai fyysisellä ilmeellä vastustajan ajoittain turhautuneeksi. Maalivahti Juulia Kataja piti Pelicansia pystyssä ja erän puolivälin jälkeen Veera Vilenius kavensi tilanteeksi 2–5. Ei auttanut. PSS kuittasi takaiskun nopeasti, ja päätöserässä vieraat leikittelivät vielä neljä lisää.

Joulutauolla osallistuminen treeneihin oli mitä oli. Pelicans SB:n kapteeni Krista Siljander

Joukkueen pelaajat kerääntyivät tappion jälkeen rinkiin puimaan pieleen mennyttä kotiottelua. Tarkempi analyysi on vielä edessä, jotta iskukyky on huipussaan ensi viikolla. PSS-otteluun Pelicans SB tuli lähes kuukauden pelitauolta, mikä näkyi. Kapteenin mielestä joukkueen pitää katsoa itseään peiliin ja harjoiteltava jatkossa paremmin. Tauko ei mennyt parhaalla mahdollisella tavalla.

– Joulutauolla osallistuminen treeneihin oli mitä oli, ja se kyllä näkyi kentällä. Harmi, että pitää palata tässä vaiheessa perusasioihin, mutta kaikki on sarjassa vielä auki, Siljander linjasi.

Pelicans SB:n asemat eivät muuttuneet oleellisesti tappiosta huolimatta. Joukkue on sijalla seitsemän, ja pelejä on jäljellä viisi. Uusi mahdollisuus tulee nopeasti, sillä joukkue kohtaa TPS:n jo ensi viikon torstaina. Ottelussa on panosta. TPS on taulukossa Pelicans SB:n edellä vaivaisen pisteen erolla. Voitolla turkoosipaidat keikauttaisivat itsensä turkulaisten edelle.

Sarjan kärjessä PSS vahvisti voitolla asemiaan. Eroa kakkosena olevaan SB-Prohon on viisi pistettä.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi