Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Jos se onnistui jääkiekossa, niin miksei salibandyssäkin? Lajiliitot kiittelevät Pelicans SB:n Tallinna-tempausta

Toiminnanjohtaja Jari Koskisen hullunrohkea idea sai nopeasti tuulta alleen seuran sisällä. Myös Pelicans SB:n naisten liigaotteluakin yritettiin viedä Viroon, mutta aikataulut eivät antaneet myöten.

Toiminnanjohtaja Jari Koskinen (vas.), puheenjohtaja Hannu Kuisma ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Petteri Hirvonen vievät Pelicans SB:n verkot Suomenlahden toiselle puolelle. Kuva: Katja Luoma

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Jääkiekkoliigassa pelaava Lahden Pelicans vie kotiottelunsa toistamiseen Suomen rajojen ulkopuolelle, kun turkoosimiehistö isännöi Lappeenrannan SaiPaa lauantaina 26. tammikuuta Tondiraban jäähallissa Tallinnassa.

Koko kotimaisen pääsarjakiekkoilun ensimmäinen ulkomailla järjestetty ottelu pelattiin kuluvan vuoden tammikuussa. Tuolloin Pelicans kestitsi Hämeenlinnan Pallokerhoa Tondiraban reilut 5 800 katsojaa vetävässä hallissa. Historiallinen kamppailu keräsi vuolaasti kehuja urheiluihmisiltä yli lajirajojen.

Samaa temppua yrittää nyt myös salibandyseura Pelicans SB. Se kohtaa naapuriseuransa Kosken Dynamon ensi tammikuussa Tallinnassa, päivä jääkiekko-ottelun jälkeen.

Kaikki lähti liikkeelle turkoosista sydämestä. Pelicans SB:n toiminnanjohtaja Jari Koskinen

Turkoosiperheen yhteinen ponnistus

Jääkiekko-Pelicansin tempaus oli tehnyt suuren vaikutuksen Pelicans SB:n toiminnanjohtaja Jari Koskiseen, jonka päässä alkoi hautua ajatus: Miksi emme mekin kokeilisi?

– Kaikki lähti liikkeelle turkoosista sydämestä. Olemme yhteisöllisiä toimijoita ja teemme asioita kiekon kanssa yhdessä. Haluamme tarjota elämyksiä sekä jääkiekko- että salibandyfaneille. Aina on kiva tehdä jotain sellaista, mitä muut eivät ole tehneet, Koskinen hymyilee.

Koskinen alkoi jalostaa ideaansa ja esitteli sen Päijät-Hämeen Salibandyseuran hallitukselle sekä Lahden Pelicansin Oy:n toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolulle.

– Erinomainen mahdollisuus salibandypuolelle ja hieno asia kokonaisuutena Pelicansille. Nämä ovat sellaisia asioita, joilla tiivistetään Pelicans-yhteisöä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mitä vahvemmin teemme yhdessä asioita, sitä vahvempia olemme, Kolu kommentoi.

Entinen lätkä-Pelicansin toiminnanjohtaja, nykyinen PHSB:n (Pelicans SB) hallituksen puheenjohtaja Hannu Kuisma innostui oitis Koskisen visiosta.

– Olen tottunut siihen, että "Arpalta" (Koskinen) tulee paljon erilaisia ajatuksia ja ideoita. Hallituksen kanssa olimme heti sitä mieltä, että tämä on loistavaa markkinointia salibandylle, Kuisma hehkuttaa.

Olosuhteet ja aikataulut eivät sallineet liigaottelua

Pelicans ja HPK kohtasivat viime tammikuussa jääkiekon Liigan historian ensimmäisessä ulkomailla pelatussa ottelussa. 5 800 katsojaa vetävä Tondiraba-areena oli silloin lähes täynnä. Kuva: Juha Peurala

Alun perin myös lahtelaisseuran naisten liigajoukkueen oli tarkoitus pelata oma kotipelinsä Virossa, mutta tammikuun viimeiselle viikonlopulle ei löytynyt riittävän korkeatasoista pelipaikkaa pääsarjatason salibandylle.

Lopulta peliareenaksi valikoitui pelkistetty Katariine Spordihalli, ajankohdaksi sunnuntai 27. tammikuuta kello 13.30 ja ottelupariksi miesten Kaakkois-Suomen 2. divisioonassa pelaavat Pelicans SB ja Kosken Dynamo.

– Ottelupaikan löytymisestä menee iso kiitos Viron salibandyliitolle. Haluamme viedä lajia eteenpäin ja auttaa samalla Viron salibandya, Koskinen sanoo.

Sekä lauantain jääkiekko että sunnuntain salibandyottelun sisältävien matkapakettien myynti alkaa maanantaina. Bussi- ja laivamatkat, hotelliyön sekä molempien lajien otteluliput sisältävä paketti maksaa 169 euroa.

Lajiliitot iloitsevat historiallisesta tempauksesta

Myös Suomenlahden toisella puolella tammikuun tapahtumaa odotetaan vesi kielellä.

– Olemme erittäin iloisia, että Suomesta tuodaan kaksi joukkuetta pelaamaan virallinen ottelu Tallinnaan. Tempaus vie lajikulttuuriamme eteenpäin ja näemme, miten ottelutapahtumia järjestetään, toteaa Viron Salibandyliiton pääsihteeri Tõnis Teesalu.

Lahtelaisten ja hämeenkoskelaisten välisestä väännöstä tulee historian toinen ulkomailla pelattava Suomen Salibandyliiton alainen sarjaottelu. Tampereen Classic ja Turun Palloseura pelasivat miesten Salibandyliiga-ottelun Singaporessa viime vuoden marraskuussa Suomi100-teemalla.

– Tapahtumaotteluiden järjestäminen tuo seuroille ja salibandylle mukavaa lisähuomiota. Tallinnassa pelattava Pelicansin ja Kosken Dynamon välinen ottelu on hieno osoitus seurojen välisestä yhteistyöstä. Tapahtuma tukee samalla Pelicansin yhteisöllisyyttä, kun naapurimaassa pelataan kahden lajin sarjaottelut saman viikonlopun aikana, sanoo Suomen Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi