Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Nuoret tähdet ovat valmiita vastaamaan huutoon Pelicans SB:n naisten liigajoukkueessa

Iina Latvala ja Kaie Sinor kuuluvat nopean ja taitavan joukkueen läpimurtopelaajiin. Jääkiekon Pelicans-legendan Jan Latvalan tytär saa paljon vinkkejä isältään.

Iina Latvala (nro 72) palasi kotikaupungin seuraan kolmen vuoden liigakokemuksen kera. Kuva: Sami Kuusivirta

Taisteleva, sinnikäs, taitava ja nopea. Edellä mainitut adjektiivit sopivat sekä Iina Latvalaan, Kaie Sinoriin että koko muuhun Pelicans SB:n joukkueeseen.

Huolellisesti ensimmäiseen naisten Salibandyliiga-kauteen valmistautunut lahtelaisjoukkue on luottanut kesäkaudella normaaleihin rutiineihin. Pääpaino on ollut fysiikan parantamisessa. Siitä on pitänyt huolen fysiikkavalmentaja Janne Karppinen.

Nuoressa lahtelaisryhmässä on tukku pelaajia, jotka ovat lähellä lopullista läpimurtoa. Yksi heistä on Iina Latvala, 19.

Latvala on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo kolme vuotta liigassa. Kaksi ensimmäistä vuotta menivät porvoolaisessa PSS:ssä ja viime kausi helsinkiläisessä EräViikingeissä. Kun kotikaupungin seura raivasi tiensä korkeimmalle sarjatasolle, tuli kotiinpaluu ajankohtaiseksi.

– Ennen sopimuksen allekirjoittamista pohdin lähinnä sitä, jatkanko Helsingissä vai tulenko Lahteen. Olen ollut tosi tyytyväinen tähän ratkaisuun, jääkiekkoilija ja Pelicans-legenda Jan Latvalan tytär sanoo.

Isä vetää vielä pidemmän korren

Iina Latvala on pelipaikaltaan hyökkääjä. Eikö isä patistanut yhtään puolustajaksi?

– Tässä asiassa iskä ei laittanut vastaan. Hän tykkää antaa paljon vinkkejä ja auttaa kaikin mahdollisin tavoin. Iskä seuraa myös aktiivisesti pelejä.

Jan Latvala tunnettiin aktiiviaikoinaan todellisena teräsmiehenä, jonka kroppa muistutti lähinnä veistosta. Kutsuivatpa jotkut Latvalaa harjoitusnarkomaaniksikin.

Kumpi on nykyään kovemmassa kunnossa, isä vai tytär?

– Kyllä se minä taidan olla... Ei vaan. Iskä vetää pidemmän korren. Jonkin verran treenasimme kesällä kimpassa. Lenkkipolku tuli tutuksi, Iina nauraa.

Latvala juhli viime toukokuussa alle 19-vuotiaiden tyttöjen salibandyn MM-hopeaa. Tavoitteellinen nuori urheilija janoaa koko ajan kehitystä.

– Sain harjoiteltua kesällä tosi hyvin. Nopeutta olen yrittänyt parantaa entisestään. Pallollista pelaamista olen myös koittanut viedä eteenpäin, tunnollisena kahden suunnan pelaajana tunnettu Latvala korostaa.

"Täällä on menty hyvällä sykkeellä", Kaie Sinor kehuu Pelicansia. Kuva: Sami Kuusivirta

Sinor halajaa maajoukkuehommiin

Virolaiset sukujuuret omistava Kaie Sinor, 17, muutti Sysmästä Lahteen lukioikäisenä. Viime kaudella LASBin A-tytöissä pelannut hyökkääjä kaipasi uusia tuulia ja siirtyi Pelicansiin.

– Olen ollut erittäin tyytyväinen maisemanvaihtoon. Täällä on menty hyvällä sykkeellä, kymmenennen salibandykautensa aloittava Sinor sanoo.

Sinor on ottanut kehityksessään harppauksia eteenpäin. Sinor pelasi tovi sitten ensimmäiset maaottelunsa Ruotsia vastaan. Alle 19-vuotiaiden seuraavat MM-kisat pelataan vuonna 2020. Niihin karkeloihin Sinor haluaa mukaan.

– Tuplamaaottelut oli upea kokemus. Hingun täysillä mukaan seuraaviin kisoihin. Onhan sinne vielä aikaa, mutta hyvin täytyy pelata, jos mielii joukkueeseen päästä.

Sinor on hyvällä ja terveellä itseluottamuksella varustettu pelaaja. Hän tulee satavarmasti aiheuttamaan hämmennystä vastustajan leirissä.

– Olen nopea ja melko ärsyttävä pelaajatyyppi. Tykkään karvata ylhäältä ja ärsyttää muutenkin. Olen valmis vastaamaan valmennuksen huutoon.

Pelicans SB:n liigakausi alkaa 15. syyskuuta kotipelillä Lahti Energia -areenassa. Vastaan asettuu NST. Kauden ensimmäiseen liigakotipeliin on vapaa pääsy.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi