Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB:n naisten valmentaja: "Joskus olen leikilläni heittänyt, etten koskaan ala valmentaa naisia tai tyttöjä"

Liigajoukkueen valmentaja Kimmo Hyttinen on syönyt sanansa. Nyt valmennuksessa on Pelicansin nuori joukkue, jonka maalivahtikolmikko kestää vertailun mihin muuhun joukkueeseen tahansa.

Pelicans SB:n liigakausi alkaa 15. syyskuuta. Kuva: Sami Kuusivirta

Pelicans SB:n naiset saivat uuden päävalmentajan yllättävän läheltä, kun Kimmo Hyttinen hyppäsi saman seuran miesten porukasta aidan toiselle puolelle. Samalla Hyttinen joutui syömään sanansa.

– Joskus olen leikilläni heittänyt, etten luultavasti koskaan ala valmentaa naisia tai tyttöjä. Toisin kävi, ja nyt ollaan tässä, Hyttinen sanoo.

Hänen aisaparinaan jatkaa tuttu mies viime kaudelta. Liiganousun takana ollut Marko Virtanen on Hyttiselle suuri apu.

– Meillä on valmennuksessa hyvä kombo. Itselleni tämä on ollut totuttelua. Samaa se on ollut myös pelaajille totutella minun työtapoihini. Vähän hakemistahan tämä on ollut, mutta pikkuhiljaa hitsaannumme paremmin yhteen.

Hyttinen ei ole harjoituskaudella lähtenyt rikkomaan viime kaudella hyvin toiminutta pelisapluunaa. Pieniä mausteita on silti heitetty sekaan.

– Olen jopa hieman väsymiseen asti yrittänyt korostaa puolustuspelin tärkeyttä. Harjoituspeleissä se on välillä toiminut, mutta välillä olemme olleet pahasti tuuliajolla. Tasaisuus ja suoritusvarmuus ovat kaudella tärkeässä asemassa. Joukkue osaa kyllä pelata. Hyvän ja huonon päivän eroa yritämme saada entistä pienemmäksi, Hyttinen korostaa.

Koossa motivoitunut joukkue

Pelicans lähtee kauteen hyvin nuorella porukalla.

– Ei meidän keski-ikämme kalpene juuri muiden rinnalla. Liiga on nuorten pelaajien estradi, Marko Virtanen sanoo.

Lahtelaiset saivat riveihinsä lähes kaikki ne pelaajat, joita se havittelikin.

– Emme lähteneet hakemaan kuuta taivaalta. Saimme meille sopivia pelaajia. Sellaisia, jotka oikeasti halusivat tulla meille pelaamaan ja kehittymään. Se kertoo motivaatiosta.

Virtanen on todella mielissään ryhmänsä maalivahtikolmikosta. Se kestää vertailun mihin muuhun joukkueeseen tahansa.

Emmi Pölönen, Juulia Kataja ja Nea Sallinen tulevat taatusti hoitamaan oman tonttinsa tyylikkäästi. Kunhan kenttäpelaajat vain uskaltavat pelata eivätkä turhia jännitä, niin homman pitäisi rullata hyvin, Virtanen korostaa.

Lahtelaiset saivat varmasti lisää uskoa syksyn viimeisestä harjoituspelistä. Siinä Pelicans kukisti viime kevään Suomen mestarin, SB Pron, maalein 4–3.

Pelicans SB:n liigakausi alkaa 15. syyskuuta kotipelillä Lahti Energia -areenassa. Vastaan asettuu NST. Kauden ensimmäiseen liigakotipeliin on vapaa pääsy.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi