Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

LASBin nuori konkari Perttu Koljonen kasvoi Tampereella pojasta mieheksi

Lahden Saksalasta asunnon hankkinut pelaaja on kahta kurssia ja opinnäytetyötä vaille valmis rakennusinsinööri.

Perttu Koljonen on neljän vuoden aikana kehittynyt harrastajasta urheilijaksi. Kuva: Elena Liseytseva

Perttu Koljonen, 22, on nuoresta iästään huolimatta LASBin kokenein pääsarjapelaaja. Neljällä edellisellä kaudella 102 Salibandyliigan runkosarjaottelua tamperelaisessa Kooveessa poikivat juonikkaalle keskushyökkääjälle tehot 56+40.

– Toivottavasti kokemuksestani on hyötyä nuorelle joukkueelle. Pelillisesti lupaan hoitaa oman ruutuni sentterin paikalla ja yritän tehdä mahdollisimman paljon pisteitä siinä sivussa.

Kuinka monta maalia Kooveen päättyneen kauden toiseksi tehokkain pistemies lupaa tehdä Oilersiin siirtyneen Justus Kainulaisen jättämästä 33 osuman aukosta?

– Kyllä mä sen 20 teen. Näen itseni ehkä enemmän pelintekijänä, mutta pystyn ja ennen kaikkea haluan tehdä maaleja, Koljonen vakuuttaa.

Minimitavoite on päästä mukaan kevään pudotuspeleihin. Perttu Koljonen

Harrastajasta tuli urheilija

Koljosen salibandyura käynnistyi lahtelaisen Sbandyn junioreissa. Isoveljen innoittamana kaksi vuotta itseään vanhempien kanssa pelannut lahjakkuus siirtyi myöhemmin Hollolan Urheilijoiden erittäin lahjakkaaseen 1995-ikäluokan joukkueeseen.

HU-46:n junnuissa kammottavia tehoja iskenyt hyökkääjä ei tyytynyt maaliin tai kahteen. Osumia piti tehdä niin monta kuin mahdollista. Videolla Koljosen seitsemän maalin iltapuhde B-nuorten SM-sarjaottelussa keväältä 2013.

B-juniori-ikäisenä maaliahne hyökkääjä debytoi LASBin 2. divisioonamiehistössä ja oli nostamassa tuolloin vielä Lammille rekisteröityä seuraa Divariin. Pelit jatkuivat vielä vuoden Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ennen Tampereelle siirtymistä ja itsenäisen elämän opettelua.

– Tampereen vuosina kasvoin varmasti jollain tapaa pojasta mieheksi, kun piti ottaa vastuuta omista tekemisistään. Pelaajana ja ennen kaikkea urheilijana menin todella paljon eteenpäin.

Pudotuspelit minimitavoite

Saksalasta asunnon hankkinut Koljonen on kahta kurssia ja opinnäytetyötä vaille valmis rakennusinsinööri. Tampereen ammattikorkeakoulussa suoritettavat opinnot on tarkoitus saattaa loppuun syksyn aikana.

Kouluhommien järjestymisen jälkeen LASBiin paluu oli lopulta helppo päätös aiempien vuosien hyvien kokemusten pohjalta.

– Pöydällä oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta LASBin yhteisöllisyys ja alueen salibandybuumi vetivät puoleensa. Tiesin entuudestaan millainen porukka täällä on, koska noin puolet pelaajista ovat pelanneet kanssani samassa joukkueessa aiemmin.

– Neljässä vuodessa toiminta on mennyt urheilullisempaan ja ammattimaisempaan suuntaa. Niinhän sen pitää ollakin, kun sarjataso on vaihtunut.

Koljoselle ennalta tuntemattoman LASB-käskijä Teemu Variksen valmennusfilosofia on miellyttänyt 22-vuotiasta sentteriä.

– Hänellä on hyvä käsitys pelistä ja selkeä tapa kertoa asiat pelaajille. Osa valmentajista puhuu hienoilla sanoilla ilman konkretiaa, mutta Teemulta saa perusteelliset ohjeet joka tilanteeseen, Koljonen kehuu.

Kooveen mukana Salibandyliigan karsintoja viime keväänä pelannut Koljonen janoaa menestystä. Pelkkä runkosarjaan osallistuminen ei riitä eikä joukkueelle.

– LASBin liigataival ja koko seurahistoria on ollut nousujohteista, joten mielestäni minimitavoite on päästä mukaan kevään pudotuspeleihin.

Kuka?

Perttu Koljonen

Syntynyt: 7.12.1995 Lahdessa.

Pelipaikka: Keskushyökkääjä.

Kätisyys: Left.

Seurat: Sbandy Lahti (juniorit), Hollolan Urheilijat -46 (juniorit), LASB 2011–14, 2018– (2. divisioona, Divari, Salibandyliiga), Koovee 2014–18 (Salibandyliiga).

Valmistuu jouluna rakennusinsinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulusta.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi