Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Kuka täyttää Justus Kainulaisen jättämän 33 maalin aukon?

LASBin tavoitteena on menestyä taidon ja viime kaudella luotujen pelillisten pohjien avulla.

Perttu Koljonen ja Miska Mäkinen ovat LASBin tämän kauden uusia nimiä. Kuva: Elena Liseytseva

Seurahistoriansa kolmanteen miesten Salibandyliiga-kauteen valmistautuva LASB ei lukeudu paperilla sarjan ennakkosuosikkien joukkoon. Kahdella edellisellä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt lahtelaisjoukkue ei kuitenkaan lähde syyskuun puolivälissä käynnistyvään runkosarjaan vain osallistumaan. Halu ja tavoite on olla mukana kevään tosipeleissä.

– Vuosi sitten harjoittelimme vielä pelin perusrakenteita, mutta nyt pohjat ovat paremmat ja voimme tehdä asioita syvällisemmällä tasolla. Tänä vuonna menemme ensin playoffeihin ja sen jälkeen maailma on avoin, toista kauttaan LASBin päävalmentajana toimiva Teemu Varis julistaa.

Alkavalle kaudelle Varis sai valmennustiimiin rinnalleen pitkän valmennusuran pääkaupunkiseudulla tehneen Bengt Lodeniuksen. Viime kaudella Variksen aisaparina toiminut Ray Backman siirtyi sivummalle huippusalibandyn parista. Lahtelaisten lajiominaisuuksia tukevasta fysiikkavalmennuksesta vastaa Jaakko Kivelä.

– Laji edellä olemme harjoitellet toukokuun alkupuolelta juhannukseen ja sitä seuranneen neljän viikon omatoimisen jakson jälkeen. Jaska (Kivelä) pyörittää oheisharjoittelupuolta ja on todellinen ammattilainen siinä. Olemme tehneet kehittävää fysiikkaa viime kautta enemmän.

Nyt pohjat ovat paremmat ja voimme tehdä asioita syvällisemmällä tasolla. Teemu Varis

Ratkaisijan saappaat tarjolla

Pelaajiston vaihtuvuus on ollut maltillista viime kauteen verrattuna.

Suurin menetys oli nuorten maailmanmestari Justus Kainulaisen siirtyminen oranssinutusta espoolaisen Oilersin paitaan. Kainulainen tälläsi viime kauden 22 pelaamassaan runkosarjaottelussa huimat 33 maalia ja oli LASBin toiseksi tehokkain pistemies, Lahdessa jatkavan isoveli Rasmus Kainulaisen jälkeen.

– Maalihakuinen ja hieno pelaaja lähti pois. Justus on tulevaisuudessa varmasti yksi maailman ykköspelaajista. Olemme miettineet kenttien tasapainoa niin, että jatkossa kaikista ketjuista löytyisi ratkaisuvoimaa. Olemme kannustaneet jätkiä ottamaan enemmän ratkaisuhalukkuutta ja -vastuuta hyökkäyspäässä, Varis sanoo ja heittää kuvitteellista maaliruiskun viittaa laitahyökkääjä Joonatan Surakan harteille.

Lue myös: LASBin maalivahtivalmentaja on oikea filosofi, joka on seurannut lajin kehitystä 2000-luvun alusta saakka – "Hyvä maalivahti ei voi ikinä huijata"
 

Vuonna 2017 alle 19-vuotiaiden MM-kultaa juhlinut Kainulainen kutsuttiin alkuviikosta pikahälytyksellä mukaan Suomen miesten maajoukkueeseen, joka osallistuu viikonloppuna Tshekin Pardubicessa pelattavaan kolmen maan turnaukseen.

Tulevaisuuden maajoukkuemiehet

Tulijoiden puolella kovimmat nimet ovat tamperelaisesta Kooveesta LASBiin palannut keskushyökkääjä Perttu Koljonen sekä helsinkiläisessä EräViikingeissä viime kaudella viilettänyt puolustaja Miska Mäkinen.

EräViikinkien ohella Tapanilan Erää ja Westend Indiansia Salibandyliigassa edustaneella Mäkisellä, 21, on takataskussaan nuorten maailmanmestaruus vuodelta 2015 sekä kaksi miesten maaottelua.

– Molemmilla kavereilla on miesten maajoukkuepotentiaalia tulevaisuudessa. Miska on ottanut kesän aikana johtavan puolustajan roolia joukkueesta ja on varmasti meille iso ilo alkavalla kaudella. Hän taidolla ja älyllä pelaava ratkaisunhakuinen kaveri, joka pystyy tanssimaan pallon kanssa. Sellainen puolustaja, joka meiltä ehkä viime kaudella puuttui, Varis kuvailee.

Koljonen on päijäthämäläiselle salibandy-yleisölle tutumpi nimi. Neljä edellistä kautta Kooveessa Salibandyliigaa pelannut taituri oli nostamassa LASBia aikoinaan Divariin. Päättyneellä kaudella 22-vuotias sentteri oli sarjapaikkansa karsintojen kautta säilyttäneen tamperelaisjoukkueen runkosarjan toiseksi tehokkain (16+12) ja karsintapelien tehokkain (7+5) pistemies.

– Peke on todella kokonaisvaltainen pelimies. Hän on ollut Tampereella hyvässä valmennuksessa ja päässyt urheilijana todella pitkälle. Hän on tasapainoinen pelaaja, jolla on kova taitotaso ja selkeää ratkaisuhalukkuutta.

Jo viime kaudella Lahdessa pelanneista pelaajista Varis nostaa esiin varakapteeniksi kohonneen keskushyökkääjä Tuure Ailion.

– Hänellä oli jo viime kaudella hyvää tekemistä, mutta nyt on tapahtunut selkeää henkistä kasvua. Tuurelle on tullut lisää ymmärrystä omista kyvyistään, joiden avulla hän ottaa varmasti seuraavan askeleen urallaan.

Ailion lisäksi lahtelaisten kapteenina jatkavan Henri Vilénin adjutanttina toimii hyökkääjä Matti Korhonen.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi