Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy
Erno
Laisi
erno.laisi@ess.fi

Kommentti: LASBin ja Pelicans SB:n seurapomoilta puuttuu nöyryys ja yhteistyökyky

Vaikka päijäthämäläisessä salibandyssä menee urheilullisesti lujempaa kuin koskaan, on kahden alueella toimivan seuran välillä tulehtuneempi tilanne kuin koskaan. Ilma on sakeana väärinymmärtämistä ja mielensäpahoittamista – ja mikä pahinta sekä LASBin että Pelicans SB:n toiminnasta on havaittavissa ylimielisyyttä.

Kumpikaan seura ei ole valmis antamaan tuumaakaan periksi. Molemmilla puolilla syytetään vain toista osapuolta, eikä omassa härkäpäisyydessä nähdä mitään vikaa.

LASB ilmoitti tiedottaessaan pari viikkoa sitten yhteistyöstä janakkalalaisen SC Urbansin kanssa. Samalla LASB huomautti puoliröyhkeästi halunneensa yhteistyötä Pelicans SB:n kanssa, mutta jätti kertomatta sen, että hollolalaishämeenlinnalaislahtelaisen seurayhteisön puolijulkisena tavoitteena on kaapata nimensä alle kaikki kilpajoukkueet.

Voimiensa tunnossa oleva LASB on luullut, että se voi määrätä marssijärjestyksen ja päijäthämäläisen salibandyn suuntaviivat ottamatta huomioon yli 1 000 jäsenen salibandyseuran näkökulmia lainkaan.

Pelicans SB:n vähintään muutamaa pykälää liian suuret luulot itsestään kulminoituu toiminnanjohtaja Jari Koskisen formulavertaukseen. Vasta viime kesästä saakka Pelicansin väreillä ja nimellä pelannut seura kehuu itseään Ferrariksi, vaikka "Toro Rossolla" eli LASBilla on joukkue miesten salibandyliigassa. Vertaus on hauska, muttei kovin järkevä tai edes todenmukainen.

Pelicans SB:n ja LASBin nokittelusta ei ole kenellekään mitään hyötyä.

Seurojen olisi mitä pikemmin istuttava pöydän ääreen. Jos yhteistyö ei nykyisillä naamoilla onnistu, on ne syytä vaihtaa yhteistyökykyisempiin. Jos sotatila jatkuu vielä pitkään, häviäjiä on paljon, mutta voittajia ei ole yhtään.

Pelipaitaan painettu logo tuntuu olevan seurapomoille molemmin puolin huomattavasti tärkeämpää kuin huipulle tähtäävien salibandyjunioreiden auttaminen.

Nöyryyttä ja järkeä molemmille puolille, kiitos.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi