Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Kimmo Hyttinen loikkaa Pelicansin naisten peräsimeen – liigajoukkueen uusi päävalmentaja löytyi seuran sisältä

Kimmo Hyttinen hyppää miesten 2. divisioonajoukkueesta naisten liigajoukkueen valmentajaksi. Kuva: Mirja Hussain

Useamman vuoden Pelicans SB:n miehiä 2. divisioonassa luotsannut Kimmo Hyttinen, 43, siirtyy ensi kaudeksi naisten Salibandyliigaan nousseen lahtelaisryhmän päävalmentajaksi.

Hyttinen raapusti nimensä vuoden sopimukseen. Tällä kaudella Pelicansin peräsimessä hyvää työtä tehnyt Marko Virtanen jatkaa niin ikään valmennustiimissä.

Kun vielä seuran A-tyttöjenkin valmennus pysyy entisellään, alkaa lahtelaisseurassa olla palikat viimeisen päälle kunnossa.

– Hyttinen on meille entuudestaan tuttu mies. Se, että uusi päävalmentaja löytyi seuran sisältä, on ihan mahtava juttu. Useissa seuroissa on rakennettu pelaajapolkuja, mutta valmentajapolut ovat puuttuneet. Nyt meiltä löytyy sellainenkin, Pelicans SB:n valmennuspäällikkö Petteri Hirvonen sanoo tyytyväisenä.

Pelaajien taitotaso on varmasti sellainen juttu, johon pystyn vaikuttamaan positiivisesti. Päävalmentaja Kimmo Hyttinen

"Viikon verran piti miettiä"

Hyttisellä ei ole aiempaa kokemusta naissalibandysta. Se ei kuitenkaan miestä hirvitä.

– Kun ensi kauden valmennuskuviot tulivat puheeksi, niin viikon verran piti asiaa miettiä. Valmennuksellisesti tämä on itselleni hyvä jatkumo. Totta kai minua kiehtoi päästä koutsaamaan liigaan. Istuin tämän kauden naisten valmentajan Marko Virtasen kanssa rauhassa alas ja kävimme asioita läpi. Jutustelun lomassa iski terve uteliaisuus. Tästä tulee taatusti mielenkiintoista, Hyttinen sanoo.

Pelicans SB tarvitsi joka tapauksessa uuden päävalmentajan, sillä naisten liigassa päävalmentajalta vaaditaan joko ammattivalmentajan tai huippuvalmentajan tutkinto.

Luonnollinen hyppäys

Hyttinen valmistuu keväällä Vierumäeltä.

– Sen jälkeen olen käynyt valmentajan ammattitutkinnon. Koutsaaminen huipputasolla kiinnostaa kovasti, joten tämä oli luonnollinen hyppäys seuraavalle tasolle.

Naisten ja miesten välisistä pelaajaeroista Hyttisellä ei vielä ole selvää kuvaa.

– Olen kuullut, että naiset kaipaavat enemmän palautetta omista otteistaan kuin miehet. Avointa keskustelukulttuuria täytyy pitää yllä. Tämä on myös minulle uuden opettelua. Täytyy ottaa naisten toimintatavoista selvää.

Hyttinen on seurannut naisten salibandya sen mitä omilta kiireiltään on ehtinyt. Ihan ummikkona hän ei silti pestiin hyppää.

– Pelillisten ja taktisten asioiden vuoro on vasta myöhemmin. Pelaajien taitotaso on varmasti sellainen juttu, johon pystyn vaikuttamaan positiivisesti. Syöttö- ja laukaisutaitoa voi taatusti parantaa. Tämän kauden joukkue oli tosi urheilullinen. Kun sen päälle hiotaan henkilökohtaista osaamista ja fysiikkaa, niin olemme varmasti oikealla tiellä.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi