Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans tasoitti A-tyttöjen finaalisarjan trillerivoitolla – "Varmaan vastustajalle jäi vähän pelkoa"

Maalivahti Emmi Pölösen torjunnat, tehokas viimeistely ja koko joukkueen tiivis puolustuspeli kotijoukkueen voiton avaimina.

Sandra Ojanen (oik.) ja Oona Hämäläinen tuulettivat Pelicans SB:n maalia. Kuva: Mirja Hussain

Pelicans SB pesi kasvonsa perusteellisesti A-tyttöjen SM-sarjan toisessa finaalissa. Lauantaina joukkue jäi Turussa täysin FBC Loiston jalkoihin ja sunnuntain kohtaamiseen Pelicansin valmentaja Markus Rasanen lupasi joukkueen kaivavan työhaalarit kaapista.

Sunnuntaina peli-ilmeessä ei ollut valittamista. Pelikaanit tasoitti otteluvoitot 1–1:een – kiitos tehokkaan toisen erän ja mainion maalivahdin Emmi Pölösen.

Pelicans laukoi toisessa erässä neljästi kohti Loiston pömpeliä ja kolme kertaa sai maalivahti Minnie Heininen kaivaa reikäpallon verkostaan.

Ottelun päätteeksi suurhallin tulostaululla paloivat lukemat 5–4 (0–0, 3–0‚ 2–4).

Kokeilevia kokoonpanomuutoksia

Valmentaja Rasanen oli säätänyt joukkueen pelaamista lauantailta. Joukkue prässäsi matalammalta. Ajatus oli, että Loisto ei pääsee puhkomaan Pelicansin pakkaa yksi vastaan yksi -tilanteiden kautta, kuten Turussa kävi.

– Vastustajalla on sarjan parhaat yksilöt. Tänään onnistuimme puolustamaan pois heidän parhaat aseet, Rasanen näki.

Tiia Lahtinen oli lahtelaisten puolustuksen ykkösnimi. Koko kaukalon puolustuspeliin Rasanen haki tiiviyttä kokoonpanomuutoksilla.

Vastustajalla on sarjan parhaat yksilöt. Pelicans SB:n valmentaja Markus Rasanen

Kolmosketjun sentterinä pelasi ensimmäistä kertaa Jenna Kangas ja vasemmassa laidassa puolustajan koulutuksen saanut Pinja Kauppila.

– Sain puolitoista tuntia ennen peliä tietää, että pelaan laidassa. Yritin vain tehdä parhaani, Kauppila sanoi taiston tauottua.

Valmentaja Rasanen kehui kaksikon esiintymistä.

– Pinja oli puolustavassa roolissaan todella hyvä. Jenni pelasi ensimmäistä kertaa sentterinä. Hän joutui kovaan paikkaan ja onnistui hyvin.

Loppu meni jännäksi

Pelicansin ykköskentän ulottuva laitahyökkääjä Veera Vilenius teki kaksi maalia. Kerran osuivat Iida Juures, Oona Hämäläinen ja Vilma Vastamäki.

Ottelun voittomaaliksi jäi Vastamäen napautus. Hän seurasi kuinka Juureksen veto kimposi Heinisen torjunnasta ja toimitti pallon tyhjäksi jääneeseen häkkiin.

Peli oli 5–2 ja pelikello näytti 52.14. Homma näytti selvältä, vaan ei ollut.

Henna Saarinen kavensi seuraavasta hyökkäyksestä 5–3:een ja Maija Väätäjä toi Loiston maalin päähän, kun ottelua oli pelaamatta kaksi minuuttia.

Lopun vieraat hakivat tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Lahden puolustus selvisi taidolla ja tuurilla, vaikka pallo poukkoilikin vaarallisesti sarjan parhaan molarin Pölösen nenän edessä.

Katsomossakin riemuittiin kotijoukkueen menestyksestä. Pelicansissa pelaavan Anna Pohjolan kotijoukot Nuppu ja Janne Pohjola sekä Päivi Maattola-Pohjola jännittivät katsomossa. Kuva: Mirja Hussain

Yleisö elämöi äänekkäästi

Apuja kotijoukkueelle antoi hurjasti kannattanut yleisö, jota virallisen kirjanpidon mukaan oli lehtereillä 288.

– Tässä ja Classic-pelissä oli hyvä tunnelma. Näköjään juniorienkin pelit Lahdessa kiinnostavat, Rasanen kiitteli.

Pahviläpsyttimet lärpättivät ja torvet soivat. Pelicanissa pelaavan Anna Pohjolan kotijoukot Päivi Maattola-Pohjola, Janne Pohjola ja Nuppu Pohjola olivat varustautuneet torvin.

– Mahdollisimman paljon yritetään saada meteliä aikaiseksi. Menestystä on tullut enemmän kuin alkukaudesta uskallettiin odottaa. Porukkaa on paljon katsomossa ja tunnelma hyvä, Janne Pohjola sanoi.

Anna Pohjola ei saanut ottelussa peliaikaa, mutta se ei isän tunnelmaa pilannut.

– Kaikki tytöt ovat tuttuja ja kaikkia kannustetaan. Joukkueessa on hyvä henki ja kaikille on tärkeintä, että joukkue menestyy, hän sanoi.

Asetelma meni uusiksi

Taistelu Suomen mestaruudesta jatkuu keskiviikkona Turussa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Puolustava hyökkääjä Pinja Kauppila oli sitä mieltä, että kauden ensimmäinen voitto Loistosta toi ottelusarjaan uudenlaisen asetelman.

– Varmaan vastustajalle jäi tästä vähän pelkoa, mutta on se kova jengi. Yhtään niille ei saa antaa tilaa. Turussa on viikkopeli, johon pitää latautua huolella. Kun tehdään yhtä kovasti duunia kuin tänään, meillä on mahdollisuus voittaa myös siellä.

Lauantaina pelataan Lahdessa ja mahdollinen viides kamppailu sunnuntaina Turussa.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi