Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Juhlat on juhlittu, arki siintää edessä: "Onhan tämä ihan hullun hieno juttu lahtelaisessa naissalibandyssa"

Pelicans SB:n naiset tekivät kovan tempun. Toiminnanjohtaja korostaa pitkäjänteisen työn merkitystä.

Veera Vilenius oli yksi Pelicans SB:n nousujuhliin päättyneen kauden suurimmista onnistujista. Kuva: Katja Luoma

Pelicans SB:n naisjoukkue juhli railakkaasti, kun se varmisti liiganousunsa viime lauantaina.

Kemut olivat täysin ansaitut, sillä Pelicans pelasi upean kauden. Kevään viimeinen peli Jyväskylässä oli vakuuttava. Vastassa ollut O2-Jyväskylä jäi sarjassa vastaantulijaksi, vaikka useampi peli olikin hyvin tasainen. Paremmasta joukkueesta ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Joukkueen peräsimessä hyvää työtä tehnyt Marko Virtanen myönsi pääsiäismaanantaina, että olo on edelleen hieman väsynyt.

– Nousujuhlat on nyt pidetty. Oli sen verran hauskaa, että vasta nyt alkaa olo normalisoitua. Saavutus oli niin hieno, että kyllä sitä piti juhliakin, Virtanen sanoo.

Vaikka lauantaista on vasta vähän aikaa, on Virtanen silti ehtinyt pohtia sitä, mitä oikein tuli tehtyä.

– Saavutus on konkretisoitunut. Onhan tämä ihan hullun hieno juttu lahtelaisessa naissalibandyssa. Liiton johdostakin sateli onnitteluita. Ne tuntuivat hyvältä, Virtanen korostaa.

Pelicansin nimestä buustia

Pelicansin kausi oli menestys. Joukkue lähti määrätietoisesti hakemaan sarjan kärkisijoituksia, vaikka edellisellä kaudella ryhmä säilytti sarjapaikkansa nipin napin. Virtasen mukaan kaudelle saatiin ekstralyönti vuosi sitten keväällä, kun Päijät-Hämeen Salibandyseura löi hynttyyt yhteen Pelicansin kanssa. Yhteistyö on ollut joka sektorilla hedelmällistä.

– Kun saimme Pelicansin nimen käyttöömme, se antoi meille lisää buustia. Toimintaamme tuli vauhtia ja näkyvyyttä. Sen lisäksi merkittäviä asioita olivat valmennuksen kuntoon laittaminen ja erittäin tiivis yhteistyö A-tyttöjen kanssa. Naisjoukkueen taustat olivat kunnossa. Pystyin itse keskittymään olennaiseen. Seura auttoi otteluiden järjestämisessä sekä myös paljon muussa. Tukea tuli joka suunnalta. Tässä oli helppo työskennellä.

Ensi kaudeksi Pelicansin täytyy silti uudistua. Suoritustasoa pitää pystyä nostamaan kaikessa toiminnassa. Vaikka Virtanen ei vielä tiedä omasta jatkostaan valmentajana, hänellä on näkemys siitä, mitä lahtelaisjoukkueeseen vaaditaan, jotta pelaaminen liigatasolla olisi uskottavaa.

– Puhutaan noin viidestä pelaajavahvistuksesta. Tämän kauden ryhmästä pitää kuitenkin tulla vahva runko, sillä osaamista siitä kyllä löytyy. Nuorten pelaajien kasvutarina oli upea. Heidän varaan pystyy myös rakentamaan paljon.

"Tällä hetkellä Päijät-Hämeen alueen salibandy voi hyvin"

Pelicans SB:n toiminnanjohtaja Jari ”Arppa” Koskinen on ollut tavalla tai toisella mukana lahtelaisessa salibandyssa 1990-luvun puolivälistä asti. Koskisella on perspektiiviä sanoa, mikä matkan varrella on muuttunut.

– Lähes kaikki! Töitä on tehty paljon, jotta salibandy on Lahdessa kasvanut varteenotettavaksi harrastukseksi. Olemme tehneet asioita oikein. Täytyy sanoa rehellisesti, että naisten nousun varmistuminen oli itsellenikin liikuttava hetki.

Seurassa on jo hyvissä ajoin reagoitu siihen, miten toimitaan, jos liiganousu tapahtuu. Missään vaiheessa ei ole ollut epäselvyyttä siitä, otetaanko paikkaa vastaan vai ei.

– Naisjoukkueella oli selvä tavoite ennen kautta, ja se oli nousu. Marraskuusta lähtien on paiskittu töitä, jotta olemme valmiita ottamaan seuraavan stepin, Koskinen sanoo.

Koskisen mukaan hyvä valmennus ja pitkäjänteinen työ ovat avainasioita matkalla menestykseen.

– Tällä hetkellä Päijät-Hämeen alueen salibandy voi hyvin. Kaikille on tarjontaa. Kunhan miehetkin kaappaavat sen divaripaikan, niin sen jälkeen pelaajapolku on kunnossa sekä tytöissä että pojissa. Vaikka edustusjoukkueet ovat meille totta kai tärkeitä, niin seuran näkökulmasta ruohonjuuritaso on yhä kaikista tärkein juttu, Koskinen korostaa.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi