Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

"Teimme ihan mielettömän homman" - Pelicans SB:n naiset pelaavat ensi kaudella Salibandyliigassa

O2:n Jessica Lustig (vas.), Rina Rautala ja Alisa Pöyry yrittävät pysyä Pelicansin Jenny Kettusen kintereillä. Kuva: Pekka Seppänen

Lahtelainen naissalibandy nousee ensimmäistä kertaa mastokaupungissa pääsarjatasolle. Asia varmistui lauantaina, kun Pelicans haki 9-4-vierasvoiton Jyväskylästä. Vastassa ollut 02-Jyväskylä ei pystynyt pysäyttämään hurjaan lentoon äitynyttä lahtelaisnippua. 

Liigakarsinta merkittiin voitoin 3-1 Pelicansille. Ensi kaudella joukkue nähdään siis Salibandyliigassa.

- Olihan tämä joukkueelta ihan huikea suoritus. Koutsin takki on nyt aika tyhjä. Harteilta putosi hyvin iso taakka. Olo on pirun onnellinen, joukkueen valmentaja Marko Virtanen sanoi taiston tauottua.

Ottelusarjan neljännessä kamppailussa Pelicans ei antanut viholliselle juuri mahdollisuuksia. Laajalla rintamalla jyskyttänyt lahtelaisnippu ansaitsi voittonsa.

- Molemmat joukkueet pelasivat vauhdikasta salibandya. Kummatkin karvasivat ylhäältä eikä mitään kyttäilyä nähty. Kroppaa laitettiin likoon. Molemmat halusivat ratkaista homman pelaamalla, ei vetäytymällä. Meillä oli laaja materiaali. Pystyin heittämään tilanteessa kuin tilanteessa kenet vaan kentälle, niin taso pysyi samana. Leveyttä riitti ja se myös lopulta ratkaisi sarjan eduksemme, Virtanen sanoi.

Pelicansin kapteeni Mia Puolanne oli onnellinen, kun liiganousu varmistui. Lahtelaisten linja-autossa riitti tunnelmaa, kun kotimatka oli alkanut.

- Ehkä me ihan pikkuisen juhlimme tätä hienoa saavutusta! Hoidimme sarjan uskomattomalla tavalla kotiin. Joukkueesta ei heikkoa lenkkiä löytynyt. Tämä on hurjan hieno nippu, Puolanne sanoi tyytyväisenä.

Puolanne kuului joukkueen kokeneeseen osastoon. Hän osasi arvostaa nuorten pelaajien esiinmarssia.

- Nuoret debytantit tulivat sellaisella ryminällä mukaan, että ei voi muuta kuin ihmetellä. Kasvutarinamme oli todella hieno. Jokainen pelaaja kantoi oman kortensa kekoon. Tämä oli kaikin puolin erittäin onnistunut kokonaisuus. Flow kantoi loppuun asti. Nyt naissalibandy on Lahdessa  ensimmäistä kertaa lajin historiassa liigakartalla. Se on hienoa se, Puolanne sanoi.

Pelicansin tehoista vastasivat Veera Vilenius (2+0), Anne Haapasalo (1+1), Saila Simola (1+0), Jenny Kettunen (1+1), Mia Puolanne (1+0), Roosa Virtanen (2+2), Roosa Jokinen (1+0). Maalivahti Emmi Pölönen (0+1) koppasi 28 torjuntaa.

Pelicans SB:n naiset tuulettivat voittoa pukuhuoneessa. Kuva: Pekka Seppänen
Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi