Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy
Aleksi
Sammalisto
@sammalisto aleksi.sammalisto@ess.fi

Kommentti: Finaalisarjat ovat penkkiurheilijan pelastus

En ole todennäköisesti yhtä kova lajiniilo kuin salibandyn Suomen mestaruuden urallaan voittanut SB Welhojen päävalmentaja Janne Kainulainen, mutta urheilun ja erityisesti palloilulajien suurkuluttajaksi uskallan itseäni tituleerata.

Työn puolesta eteeni tarjoutuu mahdollisuus seurata noin 100 jääkiekko- ja jalkapallo-ottelu paikanpäällä vuodessa. On hassua, mutta totta, että lukioikäisenä taskustani löytyi joensuulaisten koripallo- ja salibandyjengien kausikortit. Ala-asteikäisenä myös sanomalehti Ilkan tarjoama koululaiskortti oli kovassa käytössä, kun kävin seuraamassa Seinäjoen Maila-Jussien Superpesis-otteluita.

Nykyisin salibandyn, pesäpallon ja koripallon runkosarjanotteluiden seuraaminen on ajankäytöllisistä syistä haastavaa. Paikanpäälle ei ole juuri mitään asiaa, mutta myös televisioseuraaminen on jäänyt viime vuosina hävettävän vähälle. Salibandyn kahta edellistä Superfinaalia en ole ehtinyt tai jaksanut katsoa edes jälkilähetyksenä.

Pudotuspelit ja etenkin finaalisarjat ovat palkinto koko seurayhteisölle ja faneille. Loppuottelusarjat ovat herkkua myös meille penkkiurheilijoille, vaikka tunneside finaaleissa pelaaviin joukkueisiin rajoittuisi yhteen puolituttuun pelaajaan.

Pimentyvissä syysilloissa pelattavat Superpesis-finaalit ja jäähalleissa tahkottavat Korisliiga-finaalit ovat sellaista herkkua, jonka ahmimiseen ainakin allekirjoittanut raivaa kalenteristaan tilaa vaikka väkisin.

Useammasta pelistä rakentuva loppuottelusarja tarjoaa neutraalille sohvasporttaajalle suuremman mahdollisuuden päästä mukaan ratkaisupelien huumaan. Ei haittaa, vaikka yksi matsi jäisi työ- tai opiskelukiireiden vuoksi näkemättä. Missatun pelin voi katsoa nauhalta ja hypätä seuraavassa pelissä reaaliaikaisesti matkaan mukaan.

Videotallenteet tulivat itselleni tutuksi keväällä 2002, kun rakas mummoni nauhoitti VHS-kaseteille Urheilukanavalla pyörineitä Josban ja Oilersin välisiä Salibandyliiga-finaaleita.

Posti toi Mehtimäen jäähallin huuman, Janne Tähkän hattutempun, Pasi Kotilaisen kaksi maalia ja Janin Alkion sekä Oskari Saaren selostukset pienen, antennitaloudessa asuneen urheilufriikin ulottuville.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi