Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

LASBin kausi päättyi runkosarjaan: ”Tarjolla olisi ollut enemmänkin”

Kapteeni Henri Vilen sai ansaitut kehut valmennukselta. Uran jatko on todennäköinen.

Kapteeni Henri Vilenin panos LASBin nuorelle joukkueelle on ollut kauden aikana tärkeä. Kuva: Sami Kuusivirta

Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Lause pitää LASBin kohdalla täysin paikkansa. Lahtelaisjoukkueen toinen kausi Salibandyliigassa tuli päätepysäkilleen lauantaina, kun SPV kävi ryöväämässä sarjapisteet Lahti Energia -areenasta.

Seinäjokisten voittolukemat 10–3 kertovat runkosarjan päätöskamppailusta kaiken oleellisen. Vaikka LASBillakin oli omat hetkensä, eivät loppunumerot kuitenkaan valehtele pätkääkään. Parempi joukkue voitti. Se, mitä tuloksen takana on, on paljon merkittävämpää. LASBin kauteen mahtuu sekä ylä- että alamäkiä. Nuori joukkue pelasi parhaimmillaan häikäisevää ja tehokasta salibandya. Se pystyi voittamaan kauden aikana maan kärkiseuroja. Huonona päivänä tappio saattoi tulla ketä tahansa vastaan.

LASBilla oli vielä mahdollisuus nousta runkosarjan kahdeksanneksi, ja mukaan pudotuspeleihin. Se olisi vaatinut vähintäänkin yhtä pistettä ja Oilersin tappiota. Oilers hävisikin EräViikingeille, joten lahtelaisille olisi riittänyt piste.

Kova panos näkyi kuitenkin kaukalossa. Nuori ja kokematon joukkue ei vielä osannut käsitellä uutta tilannetta.

Pelissämme oli pieni puristus. Kapteeni Henri Vilen

Kokemuksen puute näkyi

Joukkueen peräsimessä laatutyötä tehnyt Teemu Varis ei selitellyt. Luotsi myönsi suoraan, että homma meni mailan puristamiseksi.

– Emme olleet tiukkaan paikkaan riittävän valmiita. Kokemuksen puute näkyi vääjäämättä. Tarkoituksena oli lähteä pelaamaan rennosti. Ensimmäisessä ja toisessa erässä teimme kaikkea muuta kuin pelasimme. Joukkueella ei ollut vielä riittävästi yhteisiä kokemuksia. Pelaamisemme oli vähän ujoa. Mutta mielestäni se on täysin inhimillistä. Lopputulos oli oikeutettu, Varis sanoi.

Varis oli matsin tauottua jopa hieman liikuttunut. Ensimmäinen kausi LASBin peräsimessä oli kaikesta huolimatta upea kokemus.

– Tämä on täysin poikkeuksellinen ryhmä. Myös seura on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen. Sen arvot näkyvät jokapäiväisessä tekemisessä. Seurassa työskentelee hienoja ihmisiä.

"Sopimus on pöydällä"

Kaikkien kauniiden sanojen seurauksena ei ole ihme, että Varis on näillä näkymin jatkamassa LASBin penkin päässä.

– Olen viihtynyt täällä erittäin hyvin. Sopimus on pöydällä. Katsotaan nyt rauhassa, Varis sanoi.

Yksi LASBin tärkeimmistä pelaajista kauden aikana on ollut kapteeni Henri Vilen, 33. Vilenin arvo joukkueelle ei näy pistepörssissä. Varis kiitteli vuolaasti kapteeniaan.

– Minulta loppuvat sanat, joilla voisin kuvailla häntä. Henri ei ole pelaaja, joka ratkoo matseja illasta toiseen. Ei Henkalta löydy järin pehmeitä käsiäkään, mutta ei ole tarviskaan. Upea kapteeni tälle joukkueelle, Varis sanoi.

Itse asissa Vilen teki kauden ensimmäisen osumansa kolmannen erän alussa. Maalin turvin (3–6) LASBin leiriin heräsi vielä aito usko voittokamppailuun nousemisesta. Orastava kiri tyssäsi kuitenkin Sami Kosken viimeistelemään 7–3-osumaan.

– Harmittaa, etten saanut heräteltyä joukkuetta oikeanlaiseen moodiin pelin alussa. Pelissämme oli pieni puristus, vaikka tarkoituksena oli nauttia illasta. Kaikki kunnia vastustajalle. Se pelasi viisaasti ja tukki keskustan täysin. Meidän laatupaikat jäi aika minimiin, Vilen sanoi.

– Tarjolla olisi ollut enemmänkin. Nyt jäi ensi kauteen petrattavaa ja opittavaa.

Vilen miettii jatkoa

Vilen ei ole vielä päättänyt, jatkaako hän uraansa vai ei. Yrittäjänä työskentelevä perheenisä ottaa nyt lyhyen mietintätauon.

– Kotoa on jo näytetty vihreää valoa jatkamiselle. Jos työkuviot ratkeavat sopuisasti, niin hyvin todennäköisesti olen mukana myös ensi vuonna.

Vilen tietää, mihin LASB voi tulevaisuudessa yltää.

– Olemme edelleen yksi sarjan nuorimmista joukkueista. Meidän täytyy kypsyä näihin tiukkoihin tilanteisiin. Jatkossa tavoitteena on ulosmitata tehty työ jokainen ilta. Olemme näyttäneet kuuluvamme pääsarjaan. Joukkueen kehitystyö on vielä kesken. Potentiaalia on vaikka mihin. Ja kuten nytkin nähtiin, yleisö on tukenamme. Se antaa virtaa, Vilen sanoi ja viittasi lähes 700 oranssipaitafaniin.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi