Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pudotuspeleihin mielivä Kosken Dynamo antoi muistutuksen Pelicans SB:lle

Lahtelaisjoukkue sortui paikalliskahinassa asennevammaan. Kärkipään sijoitukset edelleen auki.

Kimmo Hyttinen Kuva: Mirja Hussain

Pelicans SB:n miesten joukkue sai oivan muistutuksen siitä, mitä asenne merkitsee urheilussa. Salibandyn 2. divisioonan paikalliskamppailu lahtelaisten ja Kosken Dynamon välillä päättyi vieraiden eduksi maalein 5-3. Lahden Energia-areenan kirkkaissa valoissa pelattu ottelu oli Pelicansilta sanalla sanoen heikko.

Vaikka joukkue jatkaa yhä lohkon kärkipaikalla, veti kotitappio ryhmän valmentaja Kimmo Hyttisen vähäsanaiseksi.

- Kamppailusta on kulunut jo hyvä tovi, mutta edelleen syvästi ihmettelen, kuinka hengetön porukka kaukalossa vaelsi. Kyseessä oli kuitenkin kärkimatsi ja paikallistaisto, mutta eipä se pelaajia näköjään yhtään sytyttänyt, Hyttinen hämmästelee.

Pelicans SB:n peliesitys jäi torsoksi jokaisella osa-alueella. Kun runkosarjaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta, pitäisi kärjessä keikkuvien joukkueiden nuoli osoittaa ihan eri suuntaan. Kauden tärkeimmät ottelut ovat vielä edessäpäin.

- Pelaamisemme oli luvattoman halutonta ja passiivista. Emme päässeet oikein pelirytmiin. Jos peliin mahtuu vain muutama hyvä jakso, niin ei se tahdo riittää. Dynamoa vastaan pelaaminen oli tehotonta pyörimistä. Toivon todella, että tappio toimi pelaajille jonkinlaisena herätyksenä. Meidän kaikkien pitää pystyä raapimaan itsestämme enemmän irti, Hyttinen korostaa.

Lahtelaisten runkosarjan loppuohjelma ei ole helpoimmasta päästä. Pelicans kohtaa vielä sarjakakkosen Voiman, nelosena majailevan PoNoVon sekä viidentenä olevan Hatsinan.

- Seuraava pelimme Voimaa vastaan antaa lisää suuntaa kevätkaudelle. Toivon, että joukkue syttyy, sillä tosipelien alkuun ei ole kuin hetki aikaa, Hyttinen sanoo.

Paikalliskahinassa lahtelaisten osumista vastasivat Antti Sihlman, Jonne Jonninen ja J-P Utriainen (1+1).

Pelicans SB:n tehokkaimpia pelaajia ovat olleet Mika Anttila (11+7) ja Jukkapekka Auroila (9+9).

Dynamolla heilahteluja

Kosken Dynamon kevätkausi on alkanut ailahteleva. Ryhmän tahti on ollut voitto, tappio, voitto, tappio.

- Aika plus miinus nolla -vauhtia olemme edenneet. Kunhan saamme lisää tasaisuutta, niin kyllä tästä vielä hyvä tulee, joukkueen luotsi Mikko Lukkarila sanoo.

Dynamo on taulukossa komeasti kolmantena. Sarjaa johtavalla Pelicansilla on 26 pistettä. Voimalla on 23 pistettä. Dynamo ja PoNoVo kyttäävät 21 pisteessä. Pudotuspeliviivan alapuolella olevat Hatsina sekä Sudet SB ovat keränneet 16 pinnaa.

- Kohtaamme seuraavaksi juuri PoNoVon. Se on meille iso peli, ja määrittää pitkälti suunnan keväälle. Voitolla olemme varmasti neljän joukossa. Kiva on pelata, kun panokset ovat kovat, Lukkarila korostaa.

Dynamo sai Pelicansin voitosta huimasti lisää itseluottamusta. Lukkarila toivoo, että se kantaa loppukauteen.

- Valmistautumisemme meni ihan nappiin. Olimme katsoneet videoita huolella. Halusimme pelata ehjän 60-minuuttisen ja siinä myös upeasti onnistuimme. Puolustuspeli toimi hienosti.

Dynamon maalivahti Antti Ripatti torjui vakuuttavasti. Kamppailun hahmo oli Niklas Sahlman, joka tykitti hattutempun. Muuta osumat merkittiin Jussi Toitturille (1+1) ja Timo Kahilalle. Joukkueen tehomiehinä jatkavat edelleen Matti Viljanen (14+12) ja Jussi Toitturi (14+12).

SB Heinolan asema helpottunut

SB Heinola on kymmenellä sarjapisteellään kahdeksantena. Joukkueen asema on tukeva, eikä välitöntä putoamisvaaraa ole.

Heinolalaiset ottivat edellisessä kamppailussaan umpi tärkeän voiton sarjajumbo PoNoVosta (kakkosjoukkue). SB Heinolan pisterohmut ovat olleet Roope Nikki (20+8) ja Antti Moilanen (10+14).

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi