Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Salibandykonkari Keijo Matilainen toi oppia ja osaamista Pelicans SB:n valmennukseen

Salibandykonkari Keijo Matilainen jätti muut valmennustehtävät vähemmälle ja on tällä kaudella ollut mukana Pelicans SB:n naisten 1-divisioonajoukkueen valmennuksessa. Kuva: Katja Luoma

Pelicans SB:n valmennuksessa on tällä kaudella auttanut melkoinen tekijä, kun Keijo Matilainen liittyi osaksi joukkueen valmennusryhmää. Matilainen on aiemmin valmentanut useita vuosia miesten liigassa muun muassa AC Hakissa, SSV:ssä, Classicissa, Viikingeissä ja Steelersissä. Lisäksi Matilainen on valmentanut niin miesten maajoukkueessa, kuin U19- että opiskelijoidenkin maajoukkueissa vuosina 2008-2014.

Pitkältä peliuralta Matilaisen taskuun jäi kolme SM-kultaa, yksi SM-hopea ja yksi SM-pronssi, sekä värisuorallinen MM-mitaleita. Lisäksi Matilainen on voittanut kultaa niin salibandyn mestareiden cupissa kuin Suomen cupissakin.

Valmennustehtävä Pelicans SB:ssä on Matilaiselle ensimmäinen naisten joukkueessa. Mies on viihtynyt joukkueessa erinomaisesti.

- Ryhmä ja uusi miljöö ovat ottaneet minut hienosti vastaan. Koutsina kaikkein palkitsevinta on kehityksen näkeminen. Tämä joukkue on mennyt pelillisesti valtavasti eteenpäin. Markolla (Virtanen) on koossaan erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus kokeneita ratsuja, perustekijöitä ja todella taitavia nuoria pelaajia.

Matilaisella ei ole joukkueessa kilpailullista tai tuloksellista vastuuta.

- Roolini on keventää valmennuksen kuormaa vetämällä välillä treenejä ja olemalla apuna. Olen pyrkinyt tuomaan joukkueeseen uusia kuvioita ja uudenlaisia harjoitteita, sekä keinoja toiminnan laadun parantamiseen.

Täysin vieraassa paikassa Matilainen ei ole, sillä hän on aiemmin toiminut seuran taitovalmennusryhmän valmentajana ja on tehnyt yhteistyötä urheilutoimenjohtaja Jari Koskisen sekä päävalmentaja Virtasen kanssa.

- Olen jättänyt valmennustehtävät muuten vähemmälle, joten tällainen pesti sopi tähän tilanteeseen hyvin.

Matilainen ei ota kunniaa Pelicans SB:n menestyksestä.

- En ole seurannut kilpailullista tai menestyksellistä tulosta, eikä siihen ole ollut tarvetta. Olen keskittynyt pelilliseen kehittymiseen. Itselleni tärkeintä on ollut huomata silloin tällöin treenejä vetäessäni, kuinka arjessa ja kentällä tehty laadun parantaminen peleissä. Sarja on tasainen ja kova, jossa yksikin tappio näkyy.

Matilaisella on kohtalaisen hyvin näpeissä myös tietämys siitä, millainen meininki naisten liigassa lahtelaisjoukkuettakin mahdollisesti odottaa.

- Jos Pelicans SB haluaa pelata huippusarjassa, jo nyt pitää harjoitella niin kuin liigassa harjoitellaan. Lisäksi tekemisen laatu ja taso on säilytettävä. Erot pelin tasossa ja pelin nopeudessa ovat liigan ja divarin välillä valtavan suuria.

- Classicin miesten joukkueen valmennuksessa ollessa pääsi aika läheltä seuraamaan myös Classicin liiganaisten toimintaa. Pelätä saa, jos niiden kanssa aikoo pärjätä, joten nyt on treenattava, Matilainen viittaa joukkueeseen, joka on voittanut naisten salibandyn SM-kultaa 2010-luvulla viisi kertaa.

Matilainen on Pelicans SB:n valmennuksessa mukana suullisella sopimuksella, eikä mieti vielä tulevia kausia.

- Minua ei ole lukittu mihinkään. Minulla on monenlaisia pieniä kuvioita tässä käynnissä, mutta enimmäkseen nautin nyt elämästä ja pelaan golfia.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X