Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Salibandy

Pelicans SB tavoittelee liiganousua tosissaan - "Lahdessa on kova salibandybuumi"

Pelicans SB:n tehonaisena tällä kaudella on kunnostautunut Anne Haapasalo, joka majailee 1-divisioonan pistepörssissä neljäntenä tehoilla 14+8. Kuva: Katja Luoma

Naisten salibandyn 1-divisioonassa pelaava Pelicans SB on kiihtynyt hurjaan lentoon, kun kausi on ohittanut puolimatkan krouvin. Sarjan piikkipaikalla majaileva lahtelaisjoukkue on voittanut kahdestatoista ottelustaan kymmenen. Kauden ainoat tappiot ovat marraskuulta SB Vantaasta ja rangaistuslaukauskilpailun jälkeen Steelersistä.

Joukkue ilmoitti ennen kautta tavoitteekseen liiganousun lähitulevaisuudessa, mutta nykyisen tilanteen valossa ei ole utopistista puhua mahdollisesta liiganoususta jo tämän kauden päätteeksi. Tilanne on tiedostettu myös joukkueen valmennuksessa ja pelaajistossa.

- Keskustelimme joukkueen kanssa ennen kautta, ja sovimme yhdessä tavoitteeksi pääsyn liigakarsintoihin. Siinä mielessä sarjatilanne siis vastaa odotuksiamme, mutta toisaalta olen hieman myös yllättynyt positiivisesti, että pelillisesti kausi on mennyt näin hyvin, joukkueen päävalmentaja Marko Virtanen sanoo.

Naisten salibandyliigassa operointi ei aina ole helppoa, ja monet joukkueet kamppailevat ajoittain talouden kanssa. Marko Virtasen mukaan talouden kanssa kamppailevia joukkueita usein yhdistää se, että ne ovat paikkakunnilta, joissa on toinen naisten liigajoukkue tai paljon muita liigajoukkueita.

- Toimintamme on tähdätty liiganousua ajatellen ja esimerkiksi tämän kauden budjettimme on samanlainen, kuin monilla liigajoukkueilla on. Nousu saa tulla, jos se on tullakseen. Tällä hetkellä kaikki on ainakin vielä meidän käsissämme.

- Ja Lahdessa on mielestäni jopa tilausta naisten pääsarjajoukkueelle.

Heinolalaissiskokset palasivat kotiin

Tilauksen ovat havainneet myös Pelicans SB:n kokenutta kaartia edustavat siskokset Minttu ja Roosa Virtanen.

- Lahdessa on kova salibandybuumi. Päijät-Hämeestä tulee paljon taitavia ja menestyneitä salibandypelaajia ja alueella on paljon osaamista. On ollut mieletöntä esimerkiksi huomata, kuinka paljon junioreita tytöistä poikiin käy seuraamassa otteluitamme ja kannustaa meitä äänekkäästi, Roosa Virtanen sanoo.

Heinolasta kotoisin olevat siskokset ehtivät pelata naisten liigaa useamman vuoden ajan jyväskyläläisen Happeen riveissä ennen paluuta synnyinsijoilleen. ”Kotiinpaluu” on tuntunut molempien mielestä hyvältä.

Roosa Virtanen on nakutellut tällä kaudella divarissa 12 ottelussa tehot 12+4. Kuva: Katja Luoma

- Vastaanotto oli todella hyvä. Joukkue on nuorentunut huomattavasti siitä, kun viimeksi täällä olimme. On ollut myös mukava huomata, kuinka korkealla toiminnan taso täällä tällä hetkellä on, Minttu Virtanen sanoo.

Tutun seudun lisäksi takaisin Lahteen Virtasia houkutti joukkueen tavoitteet sarjanousun suhteen.

- Kun Happeen joukkueemme luopui liigapaikasta ja hajosi, niin kyllä sillä oli iso merkitys, että täällä joukkue on sitoutunut liiganousun tavoitteluun. Paluu liigaan on myös henkilökohtainen tavoitteeni, Minttu Virtanen jatkaa.

Kuluneen kauden menestyksen myötä on tärkeää, että joukkueen keskittyminen ei herpaannu, vaan fokus säilyy kaikissa loppukauden peleissä.

- Tiedämme, mitä liiganousuun ja liigassa pärjäämiseen vaaditaan. Koemme edustavamme kokemusta ja yritämme näyttää nuoremmille hyvää esimerkkiä ja viedä joukkueen toimintaa eteenpäin, Roosa ja Minttu sanovat.

- Pelinopeus ja fysiikka ovat liigassa ja divarissa aivan eri tasolla. Liigassa kaikki joukkueet ovat hyvässä kunnossa, ja vartalokontaktia sallitaan sekä käytetään paljon enemmän. Lisäksi joukkueen sisäisessä taitotasossa on huomattavasti vähemmän tasoeroja liigassa. Divarissa joukkue saattaa vielä pärjätä muutamallakin taitavalla maalintekijällä, Roosa Virtanen kertoo.

Minttu Virtanen viihtyy Lahdessa ja haluaa palata liigakentille. Kuva: Katja Luoma

"Täydennämme toisiamme"

Yhdessä pelaavista siskoista on Suomen salibandymaailmassa muodostunut poikkeuksen sijaan lähes sääntö. Alangot, Kaupit ja Kujalat ovat naisten maajoukkueeseen vakiintuneita sisaruspareja, mutta niin liigasta kuin muiltakin sarjatasoilta lisää löytyy ja paljon. Myös Virtaset ovat pelanneet yhdessä koko elämänsä ajan yhtä juniorikautta lukuun ottamatta.

- Siskon kanssa on todella kivaa pelata. Olemme sopivan erilaisia ja täydennämme toisia hyvin, Roosa Virtanen sanoo.

Hyökkäyksessä viihtyvä Roosa on nakutellut tällä kaudella 12 ottelussa 12 maalia ja 4 syöttöpistettä. Happeessa puolustajan paikalla pelannut Minttu on Pelicans SB:ssä pelannut hyökkäyksessä tehoin 3+2.

- Roosa on maalintekijä, minun vahvuuteni piilevät kamppailussa ja viisikkopelaamisessa, Minttu Virtanen sanoo.

Vaikka kausi on toistaiseksi mennyt hyvin, molemmilla on mielessä kehityskohteita.

- Oma pelini ei ollut syksyllä lainkaan sillä tasolla mille se kuuluisi. Samoin kenttämme yhteispeli on ajoittain takunnut, koska emme hirveästi päässeet harjoittelemaan viisikkona. Joulutauolla pääsimme treenaamaan yhdessä ja ehdimme ylipäänsä puhua ketjukavereiden kanssa. Se näkyi heti viime viikonlopun peleissä, Minttu Virtanen iloitsee.

Roosa myöntää, että rankka syksy opiskeluiden parissa Jyväskylässä jätti petrattavaa pelikentällä.

- Nyt voin keskittyä pelaamiseen paljon enemmän, parannettavaa riittää vielä, Roosa Virtanen sanoo.

Jännittävä kevät edessä

Pelicans SB:n kausi jatkuu vierasotteluilla turkulaista FBC Loistoa ja Pirkkalan Pirkkoja vastaan. Lahtelaisjoukkueen seuraava kotiottelu on Lahden Suurhallissa 3. helmikuuta. Odotettavissa on kuuma kärkikamppailu, sillä vastaan asettuu sarjassa tällä hetkellä toisena viiden pisteen päässä oleva SB Vantaa.

- Sarjatilanne tuo itseluottamusta valmennukseen ja ylpeyttä joukkuettamme kohtaan. Toisaalta se luo valmennukseen myös haastetta ja paineita siitä, että taso pysyy kauden loppuun saakka, eikä mopo karkaa käsistä, päävalmentaja Marko Virtanen pohtii.

- 1-divisioona on tällä kaudella todella tasainen. Jokainen tuleva ottelu on voitettava, meillä on vielä haastava ja vaikea tie edessä. Luotan silti miehistööni. Meillä on todella tasainen ja lahjakas nippu kasassa, jossa jokainen pelaaja voi ratkaista pelejä. A- ja B-ikäiset juniorimmekin ovat osoittaneet pärjäävänsä myös aikuisten sarjassa, Virtanen päättää.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 vk 0 € ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X