Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Pyeongchang 2018
Juha
Hölttä
juha.holtta@ess.fi

Kommentti: Ovatko Heikkisen jutut totta vai ajankulua?

Matti Heikkisen jutuista sai vähän sellaisen käsityksen, että hän olisi jo valmis liittämään Pyeongchangin kisat Vancouverin ja Sotshin tavoin pettymysten olympialaisten listalle. Kuva: Lehtikuva / Vesa Moilanen

Matti Heikkinen oli keskiviikkona hyväntuulinen ja puhelias, vaikka kertoikin synkistä asioista. Hän tunnusti, että harjoittelussa on tehty virheitä, jotka näkyvät kilpailutuloksissa. Talvi on mennyt paljon odotettua huonommin.

Hiihtäjän jutuista sai vähän sellaisen käsityksen, että hän olisi jo valmis liittämään Pyeongchangin kisat Vancouverin ja Sotshin tavoin pettymysten olympialaisten listalle.

Vielä kisojen aattona hän totesi, että nämä ovat ensimmäiset olympialaiset, joihin hän pääsee "kirkkain silmin". Keskiviikkona takki kuitenkin kääntyi, kun Heikkinen tunnusti, että virheitä on tehty.

Toisaalta hän jätti myös takaportin onnistumiselle, koska "kaikkihan on mahdollista ja periksi ei anneta".

Hiihtäjän juttuja ei ehkä kesken olympiakisojen kannata analysoida liikaa. Jotenkin tuntuu siltä, että tuon takaportin käyttämiseen on täydet mahdollisuudet, joskaan ei Heikkinen varmaan pötyäkään puhunut virheratkaisuista.

Hän puhelee analyyttisesti ja värikkäästi ja hänen juttujaan on kiva kuunnella. Ehkä jutustelu on olympialaisissa miehelle itselleenkin vaihtelua tuovaa ajankulua.

Keskiviikkona Heikkinen havahtui lopulta etsimään katsellaan Lari Lehtosta. Kun miehelle paljastui, että hänelle harjoituksissa peesiapua luvannut Lehtonen oli painunut hiihtämään jo edellisellä bussilla, pääsi Heikkiseltä manaus.

– Pahus. Taas meni huvi työn edelle.

Kommentin voi tulkita kuten haluaa.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi