Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Pyeongchang 2018

"Tottakai tavoite on mitali" - Ilkka Herolan itseluottamus löytyi onnistumisten kautta

Leevi Mutru kamppailee kahdesta kisapaikasta Hannu Mannisen ja Arttu Mäkiahon kanssa tiistain mäkiharjoituksissa. Mutrun hyppy oli kateissa tammikuussa, mutta se parantui heti, kun hän pääsi hyppäämään paineettomasti kotimäestä valmentajansa Kari Jääskeläisen valvonnassa. Ilkka Herolan mäkisuoritukset ovat parantuneet viimeisen kuukauden aikana.

Ilkka Herolan mäkisuoritukset ovat parantuneet viimeisen kuukauden aikana. "Isot askeleet eteenpäin" ovat kasvattaneet itseluottamusta.

- Mäkipuoli on ollut hyvällä mallilla. Perussuoritukset riittävät, ei tarvitse yrittää liikaa, hän sanoi maanantaina Pyeongchangissa.

Perussuoritukseksi Herola, 22, katsoo sijoittumisen mäkiosuudella kymmenen parhaan joukkoon.

- Toivottavasti perussuoritus onnistuu täällä kisoissakin.

Esimakua ainakin tuli sunnuntaina, kun hän otti ensikosketuksen Alpensian hiihtostadionin normaalimäkeen. Molemmilla harjoituskierroksilla hän oli parhaana suomalaisena reilusti kymppisakissa.

- Kun hyppy kulkee, on sama mistä mäestä hypätään.

Tasaisuuden tuoma itseluottamus näkyy myös Herolan tavoiteasettelussa, jota hän ei peittele.

- Tottakai tavoite on mitali!

Kovat tuulet tuttuja

Ennen olympiataukoa Herola oli viimeisenä maailmancupin viikonloppuna Seefeldissä sijoilla 22, 15 ja 13. Itseluottamuksen kannalta tärkeämpi oli kuitenkin edellisviikonloppu Ranskan Chaux-Neuvessa, jossa hän sijoittui toisen kerran urallaan maailmancupissa kolmanneksi ja lisäksi joukkuekisasta tuli koko ryhmälle ensimmäinen palkintopallisijoitus, joka sekin oli kolmas.

Hiihtovauhdissa Herola pärjää huipuillekin. Hän ei ole Pyeongchangissa stressannut, kun maastohiihdon ympärillä on käyty kovaa keskustelua vielä kovemman tuulen merkityksestä kilpailun kulkuun.

- Me kilpailemme usein tuulisissa paikoissa, ei siinä ole mitään poikkeuksellista. Esimerkiksi juuri tuolla Ranskassakin tuulen voimakkuus taisi olla ainakin kymmenen metriä sekunnissa. Yleensä ensimmäisenä maaliin ehtivä voittaa, hän naurahti.

Mutru sai ajatukset pois kisoista

Leevi Mutru kamppailee kahdesta kisapaikasta Hannu Mannisen ja Arttu Mäkiahon kanssa tiistain mäkiharjoituksissa. Mutrun hyppy oli kateissa tammikuussa, mutta se parantui heti, kun hän pääsi hyppäämään paineettomasti kotimäestä valmentajansa Kari Jääskeläisen valvonnassa.

- Ne olivat ylivoimaisesti tämän talven parhaita hyppyjä. Sitten leirillä tuli taas taantumaa, mutta ehkä se johtui siitä, että olin hypännyt niin monena edellispäivinä.

Mutrun ensimmäiset harjoitushypyt olympiamäestä menivät penkin alle, mutta hän ei stressannut sunnuntaina harjoituksista.

- Ne hypyt on heitetty romukoppaan. Tehdään töitä ja eiköhän se siitä lähde. Tiistain harjoituksissa varmasti jännittää, kun kisataan paikasta, mutta niin kuuluukin.Sunnuntai-iltana vedin ajatukset pois urheilusta, kun rupesin katsomaan lentoja kevään lomareissulle. Sain nukuttua paljon paremmin kuin edellisöinä, hän naurahti.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi