Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Pyeongchang 2018

Eero Hirvonen nauttii olympiakylän huumasta, mutta ei antaudu sen vietäväksi

Olympiadebytantti rauhoitti mielen ja kehon kotilomalla, haki hyppyyn rutiinin Lahdesta ja on nyt valmis taistelemaan mitaleista.

Kuva: Vesa Moilanen

Yhdistetyn huippulupaus Eero Hirvonen, 22, teki tärkeän havainnon, kun pääsi lähes viikoksi kotiin ennen lyhyttä Lahden leiriä ja olympiamatkaa. Maailmancupin viimeiset osakilpailut käytiin reilut kaksi viikkoa sitten ja maajoukkue oli ollut reissussa koko tammikuun.

- Ei sitä välttämättä edes tajunnut, kuinka rankka jakso siinä oli takana. Kun oli ollut pari päivää kotona sen sitten huomasi, kuinka mieli ja keho lähtivät palautumaan, selvitti Hirvonen maanantaina Pyeongchangissa yhdistetyn joukkueen mediatilaisuudessa.

- Olo oli aika erilainen ja pirteämpi.

Hirvonen ei tehnyt lähes viikon kestäneen kotijakson aikana "mitään erikoista", ensin palauttavia harjoituksia ja sitten kevyitä harjoituksia.

Tämä on niin harvinainen tapahtuma, että olisi tyhmää kulkea laput silmillä. Yhdistetyn kilpailija Eero Hirvonen

- Lähinnä nautin kotonaolosta. Viikko on siihen aika harvinaisen pitkä aika kilpailukauden aikana ja siitä täytyi ottaa kaikki irti, kun on tavallaan irti urheilusta. Onnistuin hyvin, sain akut ladattua.

Hyppyihin löytyi rutiini Lahdessa

Olympiajoukkue kokoontui leirille Lahteen toissa sunnuntaina ennen viime torstaina alkanutta Etelä-Korean matkaa.

- Lahdessa haettiin lähinnä rutiinia hyppäämiseen, kun reissussa hyppymäärät jäävät niin vähiin. Meillä oli leirin aikana useita vapaita harjoituksia. Määrät eivät olleet mitään valtavia, ehkä 5-6 päivässä, mutta kun ne sai tehdä rauhassa, on siinä iso ero niin sanottuihin virallisiin harjoituksiin.

Yhdistetyn kisat alkavat olympialaisissa keskiviikkona normaalimäen kilpailulla. Hirvonen oli kahdella ensimmäisellä harjoitushypyllään kierrosten 9:s ja 11:s.

- Ihan kelpo hyppyjä ja mäkikin on ihan ookoo.

Sunnuntain harjoitukset olivat hänelle ensi kosketus pienempää mäkeen, sillä viime vuoden maailmancupissa hypättiin vain suurmäestä.

- On tosi hyvä, että tuli käytyä täällä jo vuosi sitten. Nyt ainakin ympäristö ja suorituspaikat ovat tuttuja, kun kaikki muu on uutta, kertoi olympiadebytantti.

"Olisi tyhmää kulkea laput silmillä"

Hirvonen on ensimmäiset päivät Pyeongchangin olympiakylässä totutellut vähän erilaiseen meininkiin kuin mihin on tottunut maailmancupin kisapaikkakunnilla.

- Normaalisti taistellaan hotellikuolemaa vastaan, mutta täällä on vaikka mitä ja tietysti niin paljon muidenkin maiden urheilijoita.

Kisakylästä löytyy erilaisia ajanvietemahdollisuuksia joka lähtöön, kaupoista pelipaikkoihin ja kuntoilusaleihin.

- Sehän on tavallaan pieni kaupunki, jossa ei ainakaan ole tylsää. Siitä on vain pidettävä huoli, ettei antaudu ympäristön vietäväksi, vaan pitää mielessä, että kilpailemaan tänne on tultu, hän korostaa.

Ajanviettomahdollisuuksista voi olla yhdistetyn urheilijoille vielä suurtakin apua, sillä keskiviikon avauksen jälkeen heidän seuraava kilpailunsa on vasta ensi viikon tiistaina.

- Ei muutakaan touhua pidä poissulkea, se kuuluu asiaan ja kaikesta voi nauttia. Tämä on niin harvinainen tapahtuma, että olisi tyhmää kulkea laput silmillä, muistutti Hirvonen.

Kolme miestä ja kaksi paikkaa jäljellä

Yhdistetyn joukkueessa on viisi urheilijaa, joista Hirvosella ja Ilkka Herolalla on paikka keskiviikon kilpailuun. Loput kaksi paikkaa ratkaistaan Hannu Mannisen, Leevi Mutrun ja Arttu Mäkiahon kesken tiistain mäkiharjoituksissa, jotka alkavat kello 8 Suomen aikaa.

Päävalmentaja Petter Kukkosen mukaan jos harjoituksissa hypätään kolme kierrosta, ratkaisee viimeinen ja jos sunnuntain tapaan vain kaksi, niin silloin huomioidaan kierrosten yhteistulos.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi