Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Paikallispörssi

Ottelupallot ohi suun – LPTS putoaa ykkösdivisioonaan

Kymmenen vuoden tauon jälkeen LPTS nousi viime kaudeksi takaisin SM-sarjaan ja sijoittui lopulta pronssille. Ensi kaudella pelit jatkuvat 1. divisioonassa. Kuva: Katja Luoma

Lahden Pöytätennisseura taisteli viimeiseen asti SM-sarjapaikastaan Helsingissä pelatuissa runkosarjan viimeisissä otteluissa.

LPTS taipui sekä Kosken Kaiulle että kotijoukkue Wegalle 2–5. Viereisellä pöydällä pahin kilpakumppani OPT-Vana hävisi myös ottelunsa samoille vastustajille lukemin 1–5, mutta pystyi pitämään ottelusuhteensa lahtelaisia parempana ja jatkaa putoamiskarsinnoissa.

LPTS:n kohtalona oli pudota ensi kaudeksi 1. divisioonaan.

– Kyllä oli tiukkaa, LPTS:n Ari-Matti Koskinen totesi pelien jälkeen.

– Mietin vieläkin, miten olisi pitänyt pelata Alexia (Naumia) vastaan ottelupalloissa. Hän oli erittäin varma pelissään.

Koskisella oli Kosken Kaiun Alex Naumia vastaan neljännessä erässä kaksi ottelupalloa pelitilanteessa 10–8. Vasta 16-vuotias, vastikään SM-hopeaa aikuisten luokassa voittanut Naumi nousi ahdingosta ja voitti Koskisen lopulta erin 3–2.

Jos Koskinen olisi pystynyt ratkaisemaan kaksinpelin edukseen, olisi LPTS saanut tarvittavan kavennuksen lisää. Se olisi riittänyt estämään LPTS:n suoran putoamisen ykkösdivariin.

– Pelimme paranivat selvästi kauden myötä. Harmi, että ne loppuivat juuri, kun pelaaminen alkoi luistaa paremmin, Koskinen puntaroi.

LPTS osallistui tällä kaudella SM-sarjaan nuorennetulla joukkueella. Konkari Koskisen lisäksi voittopisteitä Helsingissä iskivät Patrick Rissanen ja Jorma Lahtinen. Kymmeniä vuosia seuraa vahvistaneet venäläiset huiput eivät enää olleet lahtelaisten tukena.

LPTS voitti SM-sarjan kultaa 2005. Seuraavalla kaudella liitto pudotti mestarijoukkueen sarjasta pelien siirtoepäselvyyksien vuoksi. Urheilijoiden oikeusturvalautakunta käsitteli lahtelaisten valitusta niin pitkään, että LPTS putosi lopulta 2. divisioonaan. Kymmenen vuoden tauon jälkeen LPTS nousi viime kaudeksi takaisin SM-sarjaan ja sijoittui lopulta pronssille.

Nyt päättyneen runkosarjan ykköstilan vei Pt-75 Tampereelta. Sen seuraksi pudotuspeleihin selviytyivät OPT-86, Wega ja Pt-Espoo. SM-karsintoihin päätyivät Koski ja OPT-Vana.

Kimmo Hovi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi