Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Historic-autolla kilpaileminen on hyvää vastapainoa Päijät-Hämeen pelastusjohtajan työlle – "Kun painaa kaasun pohjaan, työasiat unohtuvat"

Jari Hyvärinen toivoo, että historic-kisoissa tuotaisiin enemmän vanhoja autoja lähtöviivalle. "Jossain niitä piilotellaan." Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jari Hyvärinen arvelee, ettei aja ensi kaudella kokonaista EM-sarjaa.

– Se on raskasta leikkiä työssäkäyvälle. Kilpailupaikalle lennetään yleensä tiistaina ja sunnuntaina pois. Vuoden lomaviikot menevät kilpailuihin, eikä se ihan halpaakaan ole.

Vanhoissa ralliautoissa on sitä jotain. Historic-kuljettaja Jari Hyvärinen

Hyvärinen ajanee ainakin Lahti Historic Rallyn.

– Kun auto on, pitää sitä ulkoiluttaa. Helposti saavutettavat Tshekki ja Unkari kiinnostavat myös. Kisakalenteria ei ole vielä julkaistu, mutta jos San Remo on taas ohjelmassa, senkin ajaminen vähän kuumottaisi.

Siihen päälle muutama kisa ja koko sarja on ajettu.

– Onhan se niinkin. Jarnon (kartturi Ala-Turkia) kanssa sovittiin, että pidetään kauden päätteeksi muutama viikko radiohiljaisuutta ennen kuin mietitään tulevaa.

Uudemmat autot yliedustettuja

Historic-autolla kisaaminen on Hyvärisen mukaan hyvää vastapainoa pelastusjohtajan työlle.

– Työssä neuvottelen ja palaveeraan paljon. Ralliauton ohjaamossa olen kartturin kanssa kahden. Kun painaa kaasun pohjaan, työasiat unohtuvat.

Hyvärisen mukaan parasta ralleissa on hauskanpito porukalla, mutta silloin, kun kypärä painetaan päähän, ollaan tosissaan.

– Ihan limiteillä ei kuitenkaan näin vanhalla autolla lasketella. Sen verran on itsesuojeluvaistoa ja kunnioitusta vanhaa rautaa kohtaan.

Hän toivoisi EM-sarjaan enemmän 1960-lukuisia tai vanhempia menopelejä.

– Jossain niitä piilotellaan. Autoja on passitettu paljon enemmän kuin niitä tuodaan viivalle. Uudemmat autot ovat kisoissa selvästi yliedustettuina. Se on harmi. Vanhoissa ralliautoissa on sitä jotain. Trabanteja ja Mosseja ei näe enää kuin Itä-Euroopassa kansallisissa luokissa.

Lue myös: Kun veljesten Saab-kokoelma paisui kymmeniksi ajoneuvoiksi, piti harrastustilaksi ja välivarastoksi hankkia entinen K-kauppa
Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi