Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Jari-Matti Latvala toivoo pystyvänsä keskittymään nyt ajamiseen

Toyotan tehdaskuljettaja on ollut stressaavassa pyörityksessä siviilielämän käänteiden takia. Veroasiat ovat rassanneet koko vuoden.

Jari-Matti Latvala on ollut viime viikot melkoisessa mediapyörityksessä ralliin liittymättömien asioiden takia ja laineet lyövät edelleen korkealla. Miestä on riepoteltu siihen malliin, että se on vaikuttanut työn tekemiseen eli ralliautolla ajamiseen.

– Tein virheen Walesin ralliin valmistautumisessa. Juuri ennen Walesia tuli hankala käänne ja kuormaa päälle, Latvala kertoi Katalonian rallin aattona.

Latvala ajoi ulos Walesin rallissa ja joutui keskeyttämään.

– Luotin liikaa kokemukseen, enkä valmistautunut kuten olisi pitänyt. En esimerkiksi katsellut videoita riittävästi. Olosuhteet olivat Walesissa hankalat, enkä ollut valmistautunut sellaiseen pidon vaihteluun.

Se on pitkä prosessi, joka etenee lähinnä kirjeenvaihdon kautta. Toyota-kuski Jari-Matti Latvala

Verottajan kanssa pitkä prosessi

Latvalan mukaan hänellä on ollut ylimääräistä henkistä painetta koko tämän kauden.

– Verohomma tuli päälle tammikuussa ja se on painanut takaraivossa koko vuoden alkuvuodesta lähtien, Latvala sanoi.

Latvala on kirjoilla Monacossa ja hänellä on siellä asunto. Verottajan tulkinnan mukaan Latvala on oleillut Suomessa niin paljon, että hänen kuuluisi olla verovelvollinen Suomessa.

– Se on pitkä prosessi, joka etenee lähinnä kirjeenvaihdon kautta. Se voi ratketa vasta kahden tai kolmen vuoden kuluttua. Olen sitä miettinyt liikaa. Olisi pitänyt paremmin pitää se poissa mielestä.

Ensi kauden tallipaikat puntarissa

Latvalan mukaan hänen ajatuksensa ovat olleet liikaa muissa asioissa kahdessa MM-rallissa tällä kaudella.

– Korsikan ja Walesin ralleissa epäonnistuin, kun ennen niitä ralleja varsinkin verohommassa tuli uusia käänteitä. Verohomma on vaikuttanut ajamiseen eniten.

Latvala ajoi ulos tieltä myös Korsikan rallissa. Walesin ulosajo tuli sikäli harmittavaan paikkaan, että Latvalan ensi kauden sopimuksesta neuvotellaan parhaillaan. Hän haluaisi jatkaa Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan rallitallissa myös ensi kaudella.

– Nämä kauden kaksi viimeistä kisaa ovat todella tärkeät rallit, ihan elintärkeät ensi kautta ajatellen, Latvala sanoi.

Kun entisten murheiden lisäksi Latvalan mieltä kuormittaa huoli ensi kauden työpaikasta, niin miten hyvin hän on pystynyt valmistautumaan Katalonian ralliin?

– Tähän ralliin olisi ollut tietysti vähän helpompi lähteä ilman Walesin ulosajoa. Olen pyrkinyt siihen, että kaikki muut asiat olisivat poissa mielestä ja pystyisin keskittymään ajamiseen.

Terveys on säilynyt

Latvala on ajanut MM-tasolla 17 vuotta ja hänellä on kokemusta 207 MM-rallista. Hän on voittanut 18 MM-rallia ja seissyt palkintopallilla 67 kertaa. Latvala on kilpaillut autonvalmistajan tehdasautolla 12 kaudella ja sijoittunut kuljettajien MM-sarjassa kolme kertaa toiseksi ja kaksi kertaa kolmanneksi. Pari viime kautta ovat kuitenkin olleet tuskaisia menestyksen suhteen.

– Viime vuosi oli niin raskas, että ajattelin, että sitä vaikeampaa kautta ei enää voi tulla. Mutta voi näköjään tulla, Latvala tuumasi.

Lukuisat vastoinkäymiset ovat kuitenkin myös kovettaneet Latvalan nahkaa ja antaneet elämän käänteisiin ulottuvuuksia.

– Täytyy muistaa, että kukaan ei ole kuollut, mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut ja ollaan terveenä.

Ari Mäntylä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi