Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

"Tuntuu valtavan hienolta" – Orimattilan UA:n Petri Vihervuori liukasteli F-rallisarjan mestaruuteen

Petri Vihervuori ja Jarno Mannertie ajoivat F-rallisarjan yleisen luokan mestareiksi. Kuva: Leo Kinnunen

Orimattilan UA:n kaksikko Petri VihervuoriJarno Mannertie ajoivat Petäjävedellä F-rallisarjan yleisen luokan mestareiksi. Yleiskilpailun neljäs sija, mutta toisiksi korkeimmat sarjapisteet, riittivät mestaruuteen.

– Kyllä tuntuu valtavan hienolta, niin kauan tätä on tavoiteltu. Valtavan haastava keli oli viimeisessä osakilpailussa, sade liukasti tiet kuin velliksi ja auto pyrki jarrutuksissa useasti sammumaan, kun pyörät lukkiutuivat helposti, selvitti Vihervuori.

– Heinolan osakilpailussa ajettu voitto oli tämän kauden ratkaiseva tekijä, ilman sitä ei välttämättä olisi Petäjävedelle lähdetty. Ensi kauden suhteen ei vielä ole suunnitelmia, nautitaan hetki tästä mestaruudesta.

Sarjan loppupisteissä yleisessä luokassa seuratoveripari Krister SjölundEsa Vanhala sijoittui kuudenneksi, vaikka ei startannut viimeiseen osakilpailuun.

Junioreissa Lahden UA:n Eetu KainulainenPetri Kainulainen ajoi vahvan kauden, viimeisessä osakilpailussa yleiskilpailun toinen sija ja luokkavoitto, ja otti loppupisteissä pronssia. Aloitteleville kuljettajille suunnatussa Tulokas-Cupissa tuli hopeaa tasapistein voittajan kanssa.

LahdenUA:n Esa KirjonenJussi Syväranta sijoittui juniorien loppupisteissä yhdeksänneksi. Kaksikko oli kahdeksanventtiilisille kaasutinmoottoreille pisteytetyssä Original-Cupissa viides.

Senioriluokassa Lahden UA:n Jari Pekka LehtonenTimo Ekholm koki Petäjävedellä kovia. Opel Astra kellahti kolmannella ek:lla ensin kevyesti ojaan, ja paria kilometriä myöhemmin uudestaan, ja tuloksena oli keskeytys. Loppupisteissä kaksikko putosi mitaleilta neljänneksi.

2-vetoisten nuottiluokassa Lahden UA:n Kimmo RostedtAntti Kemmo taisteli maaliin luokkansa sijalla kymmenen. Toisella erikoiskokeella autossa oli ongelmia, joita korjattiin kymmenkunta minuuttia ek:n varrella. Maaliin ajaminen kuitenkin kannatti, sillä parivaljakko päätyi loppupisteissä seitsemänneksi.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi