Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Unelmasta totta: Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari sai junioreiden MM-tallipaikan

Sami Pajari oli Flying Finn Future Star -sarjan ykkönen ja ansaitsi paikan junioreiden MM-sarjaan ensi kaudeksi. Kuva: Markus Mäki / AKK

Heinolan Urheiluautoilijoita edustava Sami Pajari saa ensi kaudeksi tallipaikan Junior WRC -luokkaan eli rallin junioreiden MM-sarjaan.

Pajari, 17, seulottiin voittajaksi Pajulahdessa käydyn Flying Finn Future Star -finaalin kakkosvaiheessa. Kaksipäiväisessä tapahtumassa kuljettajia ja heidän kartanlukijoitaan testattiin fyysisesti ja psyykkisesti, minkä lisäksi heiltä mitattiin muun muassa kielitaitoa. Pajari ja hänen kartturinsa Antti Haapala valittiin parhaiksi neljän finalistiparin joukosta.

– On se hieno homma, en varmaan osaa vielä sisäistää, mihin olemmekaan menossa. Tulevaisuutta varten on ollut suunnitelma A eli tämä ja B, jos palkintoa ei tulekaan. Ei missään määrin ollut varmaa, että voitto osuu kohdalle, koska kaikki oltiin hyvätasoisia, Pajari totesi tiedotteessa.

– On ollut aina unelma ja haave kun tätä saisi tehdä, ja nyt kun on annettu mahdollisuus, yritän tehdä kaiken niin hyvin kuin pystyy.

Pajari voitti tänä vuonna rallin SM3-luokan mestaruuden kaikkien aikojen nuorimpana kuljettajana.

Junioreiden MM-sarjaan Pajari saa merkittävän taloudellisen tuen Suomen autourheilun kattojärjestöltä AKK:lta ja rengasvalmistaja Pirelliltä. Tukisumma on 90 000 euroa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi