Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Sami Pajari voitti SM3-luokan Suomen mestaruuden

Antti Haapala (vas.) ja Sami Pajari tuulettivat viikonloppuna Suomen mestaruutta. Kuva: Hannu Rainamo

Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari kartturinaan Antti Haapala pokkasi lauantaina vakuuttavan esityksen jälkeen rallin SM3-luokan mestaruuden. Puolitoistakertaiset pisteet takasivat sen, että Salon ja Turun seudun teillä SM3-luokassakin mestaruuteen olisi ollut mahdollisuudet jopa viidellä kuljettajakaksikolla.

Pajari starttasi kilpailuun pistejohtajana 15 pisteen erolla GGTurbo Ford Junior Rally Teamin toiseen kuljettajapariin Lauri JoonaMarkus Määttänen.

Kaksi ensimmäistä ek:ta ajettiin jo perjantaina ja Pajari–Haapala-pari saapui yötauolle luokan neljäntenä. Ero kärjessä ajaneeseen Lauri Joonaan oli maltillinen 6,5 sekuntia, mutta Joonan voittaessa neljäs sija ei olisi riittänyt Pajarin mestaruuteen.

Lauantaina kilpailu jatkui seitsemällä erikoiskokeella. Aleksi Röyhkiö ja Heikki Koski-Lammi alkoivat takoa pohja-aikoja, joten pian Joonan sijoitus oli valahtanut kolmanneksi ja Pajarin viidenneksi. Nämä sijat riittivät Pajarille SM-kultamitalin varmistumiseen.

Pajarin vauhti oli riittävän kovaa Salon ja Turun teillä viikonloppuna. Kuva: Taneli Niinimäki

– Vaikea viikonloppu ajollisesti. Kun voittopakkoa ei ollut, oli jotenkin vaikea ajaa sopivaa vauhtia, kärkimiehet ajoivat suhteellisen pian karkuun ja oli sikäli meidän onnemme, että Koski-Lammi ja Röyhkiö olivat ajomaitti päällä ja kalustot kestivät maaliin asti. Nyt täytyi pitää pää kylmänä ja ajaa järkevä ajo, jotta sarjan mestaruus varmistui, lahtelainen Pajari kertaili kilpailusuunnitelmaa.

17-vuotias Flying Finn Academyn rookie-kuljettaja kirjasi nimensä historiankirjoihin jo aikaisemmin ainoana kuljettajana, joka on voittanut osakilpailun niin Nuorten Cupissa kuin Nuorten SM-sarjassakin. Lisäksi Pajari on historian ensimmäinen nuorten Suomen mestari sekä kautta aikain nuorin Neste Rally Finlandiin osallistunut kuljettaja. Nyt tähän jatkumoon liitetään vielä titteli kaikkien aikojen nuorin yleisen luokan rallin Suomen mestari.

Pajulahdessa testit juniorien MM-sarjapaikasta

Tämän viikon torstaina ja perjantaina kamppaillaan Flying Finn Future Star -tittelin kakkosvaiheesta Liikuntakeskus Pajulahdessa, jossa panoksena on osallistuminen ensi kaudelle juniorien MM-sarjaan. Ykkösvaiheen voitolla Neste Rally Finlandiin osallistunut Pajari janoaa maailmalle, mutta tulevaisuuden suunnitelmia ei raoteta vielä. Valintatilaisuus ratkaisee paljolti mitä ajetaan ja missä.

– Lähitulevaisuuden osalta tekisi mieli mennä parin viikon päästä Saarenmaa Ralliin ajamaan, mutta tuntuu kaikilla kartanlukijoilla olevan menoa juuri silloin, katsotaan miten käy, tuore Suomenmestari pohdiskeli lähitulevaisuuttaan rallin saralla.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi