Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Suomalaiskuskeilla mahdollisuus useampiinkin EM-mitaleihin

Komostenkylän motocrossradan varikolla viimeisteltiin EM-enduron näyttämöä viikonlopun kilpailua varten. Kuva: Tuomo Seppänen

Useilla suomalaisajajilla on hyvät mahdollisuudet yltää EM-mitaleille ja mestariksi asti enduron EM-sarjan päätösviikonloppuna.

Jämsäläinen Roni Kytönen on lähes varma mestari Junior E1 -luokassa, jota hän isännöi 120 pisteellään. Lahtelaista Salpausselän Moottorikerhoa edustava Antti Hänninen on kiinni luokan hopeassa 96 pisteellään. Jämsän enduroperinnettä vaaliva Eemil Pohjola puolestaan lähtee finaaliviikonlopun kilpailuihin yli 250-kuutioisten nelitahtipyörien sarjajohtajana.

Pohjola on kasannut kauden aikaisemmista kilpailuista 109 pistettä ja johtaa kakkosena olevaa Ruotsin Albin Elowsonia 15 pisteellä.

Sekä Kytösellä että Pohjolalla on mahdollisuuksia voittaa myös yleiskilpailun mestaruus. Kytönen on yleiskilpailussa toisena ja Pohjola neljäntenä.

Alle 23-vuotiaiden E2/E3-luokassa ajava Tshekin Kristof Kouble johtaa yleiskilpailua 11 pisteen erolla Kytöseen. Kouble ei kuitenkaan ole Heinolassa puolustamassa sarjajohtoaan, sillä hän kaatui pahasti jokunen aika sitten.

Heinolan kilpailussa on jaossa vielä 60 pistettä, joten perussuorituksella ja ilman vaikeuksia Kytönen tullaan kruunaamaan mestariksi.

38 ruotsalaiskuljettajan joukossa Heinolaan saapuivat myös sisarukset Martina ja Emilia Reimander. Isosisko Martina majailee naisten sarjassa kuudentena ja Emilia kahdeksantena. Norrköpingiläiset ovat viettäneet Heinolassa jo muutaman päivän ja ehtineet tutustua kilpailureittiin.

– Hyvältä näyttää, sanoo Martina Reimander, joka kilpailee Komostenkylän maastoissa jo toista kertaa.

– Olin täällä jo kolme vuotta sitten MM-kisoissa. Näyttää, että yksi maastokoe on sama mitä silloin ajettiin, mutta muut kaksi ovat uusia, hän arvioi.

– Emme ehkä mestariksi asti yllä, mutta mitalisijoille on hyvällä suorituksella mahdollisuuksia, toteavat sisarukset yhteen ääneen.

Martina Reimanderilla on kirittävää pronssi­sijaan 15 pistettä ja Emilia Reimanderilla 21 pistettä.

Ruotsalaisten lisäksi useampia kuljettajia on saapunut Heinolaan muun muassa Tshekistä, Puolasta, Ranskasta ja Isosta-Britanniasta.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi