Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Sami Pajari nousi rallin SM3-luokan sarjajohtoon Laitilassa

Sami Pajari ajoi Laitilan SM-rallissa sarjansa kolmanneksi ja nousi SM-pisteissä kärkeen. Kuva: Hannu Rainamo

Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari ajoi yhdessä kartanlukijansa Antti Haapalan kanssa riskittömän kilpailun Ford Fiesta R2:llaan kauden kuudennessa SM-osakilpailussa Laitilan Oili Jalonen Rallissa. Tuloksena kolmas sija ja nousu SM3-luokan kärkeen 14 pisteen erolla GGTurbo Ford Junior Rally Teamissa tiimikaverina ajavaan Lauri Joonaan.

– Kolmannella ek:lla tuli kyllä yksi hasardi. Asvalttiosuuden vaihtuessa soralle tuli sellainen sumputtava oikea, johon olisi kyllä syytä vauhtia hieman hillitä. Tempaisin jostain syystä kuitenkin siihen vaihteen vitoselle. Hieman siinä roikuttiin ja peili napsahti irti isoon puuhun. Loppupätkän ja vielä seuraavankin erikoiskokeen oli sitten ajo hieman sekaisin, kertasi Pajari.

– Itse asiassa kun sama ek ajettiin uudestaan kuudentena, niin sekin meni hieman pieleen alitajunnan tehdessä psykologista vaikutusta.

Pistetilanne ennen syyskuun lopulla ajettavaa Salo-Turku -rallia on sellainen, että Joonan tai Joonas Lindroosin voittaessa, on Pajarin oltava toinen, jos mielii mestariksi. Jos voittaja on joku muu, riittää Pajarille viides sija. Kuudennella sijalla varmistuu jonkin värinen SM-mitali, ajavatpa muut sijoituksia miten ristiin tahansa.

Flying Finn Future Star -kilpailun toisen vaiheen tilanne helpottui sikäli, että valintoihin matkaavan viiden parhaan joukosta ei Pajarilla enää ole mahdollisuutta pudota.

– Turun osakilpailusta ei ole vielä tässä kohtaa varmuutta, että saataisinko sinne alle uudempi malli Fiestasta. Neste Rallyn tuntemusten perusteella se on nopeampi, mutta kyllähän täällä Laitilassakin vielä edellisellä versiolla kohtuullisesti kerkesi. Heikki Koski-Lammin voittoisa suoritus osoitti, että vanhempaa saapumiserää olevalla Citroen C2:llakin vielä ennättää, kun tarpeeksi rohkeasti autoa tuodaan, mietiskeli Pajari.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi