Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Kansanedustaja Rami Lehto tarttui prätkää sarvista Naisenergiapäivässä – Pippon kohtalosta päätetään syyskuussa

Kansanedustaja Rami Lehto uskaltautui crossipyörän selkään Kukonkoivun Naisenergiapäivässä. Kuva: Tero Kiira

Joko Pippon moottoriurheilukeskuksen kohtalo vihdoin ratkeaa? Lahden kaupunginhallitus käsittelee alueen tulevaisuutta kokouksessaan syyskuun yhdeksäs päivä.

– Esittelemme Lahden FK-kerhon kanssa kaupungille ehdotuksemme, kuinka aluetta kehitetään. Eilen (perjantaina) meillä oli katselmus kaupungin maankäytön kanssa Pippon crossiradalla. Esittelimme, mitä olemme radalle suunnitelleet ja kuinka suunnitelmat toteutetaan, kertoi Salpausselän Moottorikerhon (SsMK) puheenjohtaja Perttu Pylväs.

Crossiradan toiminta on ollut pysähdyksissä kehätien rakentamisen takia ja pelkona on, että rata, samoin kuin FK-kerhon karting-baana, suljetaan pysyvästi. Kaupunki himoitsee alueelle moottoriurheilua tuottavampaa yritystoimintaa ja työpaikkoja.

– Yhtään yritystä sinne ei vielä ole tulossa. Pahinta on, jos jäädään odottamaan ja alue jää vuosiksi tuuliajolle. Jos niin käy, lasten ja nuorten moottoriurheiluharrastus kaupungissa loppuu, Pylväs latasi.

Vain Lehto ja Rostedt tulivat

Lauantaina SsMK esitteli toimintaansa evakkokeskuksessaan Hollolan Kukonkoivun radalla perinteisen Naisenergiapäivän yhteydessä. Seura oli kutsunut paikalle kaikki kaupunginhallituksen jäsenet. Rami Lehto (ps.) ja Juha Rostedt (kok.) ottivat ainoina kutsun vastaan, ja Lehto jopa uskaltautui crossipyörän selkään.

– Toivon, että päätös alueen kohtalosta saadaan tehtyä nopeasti, että asiassa päästään eteenpäin. Teollisuustontteja kaupungilla pitää olla aina tarjolla, mutta näen, että alueella on tilaa myös moottoriurheilukeskukselle, Lehto sanoi.

Radan kunnostaminen seuran kustannuksella ei ole ongelma. SsMK:n puheenjohtaja Perttu Pylväs

Hän kertoi pitävänsä moottoriurheilua hyvänä harrastuksena ja ymmärtävänsä helposti saavutettavan lähiradan merkityksen nuorimmille harrastajille.

– Junioreja on paljon. Reilusti enemmän kuin esimerkiksi mäkihyppääjiä, joiden suorituspaikkoihin on panostettu paljon. Ymmärrän, että KymiRing ei ole ratkaisu. Kulkemiseen kuluisi paljon aikaa ja harrastamisen hinta kasvaisi.

Pippoa parempaa vaikea löytää

Pippoa parempaa paikkaa moottoriurheilukeskukselle ei ole helppo löytää. Alue jää moottoritien ja kehätien kainaloon, joten vilkas liikenne peittää radan äänet. Ratamelusta ei tule ongelmaa myöskään lähitalojen asukkaille, koska talot on purettu kehätien tieltä. Motocrossrataa voisi käyttää ympäri vuoden ja alue on helposti saavutettavissa kaikista ilmansuunnista.

Näen, että alueella on tilaa myös moottoriurheilukeskukselle. Kaupunginhallituksen jäsen Rami Lehto

Eteläisen kehätien rakentaminen on haukannut crossiradasta 80 metriä ja SsMK:n aikomus on laajentaa rataa pohjoissuuntaan niin, että siitä saadaan entistä ehompi.

– Rata näyttää tietyömaan takia räävittömältä, mutta radan kunnostaminen seuran kustannuksella ei ole ongelma. Maarakennusosaamista seurasta löytyy. Radan lisäksi haluamme laittaa kuntoon viheralueet ja rakentaa uuden kilpailutoimiston, Pylväs sanoi.

Uuden paikan käynnistys veisi 5–7 vuotta

SsMK:n puheenjohtajan mukaan kaikki muut päätökset kuin moottoriurheilukeskuksen jääminen pysyvästi Pippoon ovat kriittisiä Lahden nuorille moottoripyöräharrastajille.

– Vaikka uusi paikka löytyisikin, menee viidestä seitsemään vuotta ennen kuin kaikki luvat ovat kunnossa niin, että radalla päästään ajamaan. Siinä ajassa hukataan monta lasta ja nuorta.

Jäseniä seurassa on puheenjohtajan mukaan noin 500, joista aktiivisia 300. Junioreja seurassa on noin 100.

– Kerho on yksi Suomen suurimmista ja kaupunki kymmenen suurimman joukossa. Onhan se merkillistä, jos urheilukaupungissa ei ole meidän nuorille harrastuspaikkaa, Perttu Pylväs puhisi.

Testiajonsa jälkeen Rami Lehto (kesk.) sai palautetta SsMK:n Jari Hakuliselta ja Jere Rekolalta. Kuva: Tero Kiira
Lue myös: Lahden stadionilla riittää sunnuntaina panosta – vain voitto vie Kuhnurit ylempään loppusarjaan
Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi