Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Motocross-mestari Hanna Mertsalmi näytti ajamisen mallia – Naisenergiapäivä keräsi yli 30 osanottajaa Kukonkoivuun

Motocross kiinnostaa naisiakin, kun Naisenergiapäivä toi Kukonkoivuun yli 30 kiinnostunutta ilman mainostamistakin. Kuva: Tero Kiira

Naisten motocrossin Suomen Cupin jälleen voittanut Hanna Mertsalmi, 28, toimi kouluttajana SsMK:n Naisenergiapäivässä. Mertsalmi on lähtöisin Padasjoelta, mutta asuu Hyvinkäällä.

– Hyvinkäällä on crossirata viimeisen päälle. Pääsen kotoa radalle kymmenessä minuutissa. Padasjoelta ajettiin iskän kanssa tunti radalle Pippoon, Heinolaan tai Jämsään. Oli se koulun jälkeen aika puuduttavaa. Lähirata on tärkeä. Vireystilakaan ei ole paras mahdollinen, jos ennen harjoitusta joutuu pitkään istumaan autossa, hän sanoi.

Lauantaina naiset pöllyttivät hiekkaa Kukonkoivussa.

– Tämä rata sopii tekniikkaharjoitteluun, mutta ei oikein motocrossiin. Crossitreeniin pitäisi olla hyppyreitä ja radassa enemmän leveyttä.

Kukonkoivussa on mahdollista ajaa toukokuusta lokakuun loppuun. Radan käyttöä hankaloittavat tiukat säännöt. Muun muassa pyörien huoltaminen ja tankkaaminen on kielletty.

SsMK ei mainostanut Naisenergiapäivää sen kummemmin, että kaikki mahtuivat ajamaan kapasiteetiltaan rajoitetulla radalla. Teemapäivään osallistui yli 30 naista, joista 12 kokeili lajia ensimmäistä kertaa.

Hanna Mertsalmi on tyytyväinen naisten määrän kasvuun motocrossradoilla.

– Melkein aina, kun menen radalle, siellä on joku tyttö ajamassa. Ennen se oli tosi harvinaista. Siinä sen hyvin näkee, kuinka lajia harrastavien naisten määrä on lyhyessä ajassa lisääntynyt, hän sanoi.

Hanna Mertsalmi on tuttu näky SsMK:n naisten eli Kuraharakoiden treeneissä, vaikka ei seuran väreissä kilpailekaan. Kuva: Tero Kiira
Lue myös: Viirupaidat sai maalihanat kunnolla auki
Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi