Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Mistä tulevat tulevaisuuden suomalaiset F1-kuskit? "Ketään ei ole näkyvissä Kimin ja Valtterin jälkeen"

Max Salo ja Marko Koirasen pyörittämää Formula Academy Finland -sarjaa johtava Markus Laitala vaihtoivat kokemuksia testikierrosten jälkeen. Kuva: Ronja Koskinen

Marko Koirasen johtamassa formulatallissa on nähty vuosien aikana kovia kuljettajia Valtteri Bottaksesta Esteban Oconiin ja Carlos Sainzista Daniil Kvjatiin.

Viime vuosina Koiranen on kuitenkin keskittynyt formulasarjojen järjestämiseen. Tällä hetkellä hän johtaa SMP F4 Championshipia Venäjällä ja kansallista Formula Academy Finlandia. Ensimmäisestä hän on luopumassa.

– Viimeinen kisaviikonloppu on puolentoista viikon päästä Sotshissa. On vähän puhuttu, että venäläiset ostavat minulta autoja ja jatkavat sarjan pyörittämistä omin voimin. Minulla jää enemmän aikaa toimia Suomen kamaralla, Koiranen sanoo.

Formula Academy Finland -sarjaa ajetaan toista kautta. Viidestä osakilpailuviikonlopusta kaksi on ajamatta. Sarjassa on kahdeksan kuljettajaa, eikä määrä tyydytä promoottoria alkuunkaan.

Pikkuformuloissa ei ole tällä hetkellä yhtään suomalaista, joka on menossa kovaa eteenpäin. Promoottori Marko Koiranen

– Sarjaan on tulossa ensi kaudeksi muutoksia, että saadaan enemmän autoja radalle. Asia on AKK:n rattaissa ja siksi muutosten sisällöstä on vielä aikaista puhua.

Koiranen haluaa FAF:n olevan kansainväliset mitat täyttävä edullinen formulasarja. Sarja on tehty nuorille kuljettajille ensimmäiseksi askelmaksi kartingin jälkeen kohti rata-ajon huippuluokkia.

– Kartingista löytyy kuljettajia, jos vain talousasiat saadaan kuntoon.

Lahtelaiskuskeista sarjaan on ollut tyrkyllä ainakin Otto Honka.

– Hän on yksi niistä, jonka haluaisin sarjassa nähdä. Oton otteet simulaattorissa olivat vakuuttavia, mutta vielä ei saatu pakettia kasaan.

Koiranen on huolissaan suomalaisten tulevaisuudesta rata-autojen kuninkuusluokassa.

– Ketään ei ole näkyvissä Kimin (Räikkönen) ja Valtterin jälkeen. Minua pidetään paskana jätkänä, kun sanon tämän, mutta pikkuformuloissa ei ole tällä hetkellä yhtään suomalaista, joka on menossa kovaa eteenpäin.

Hän toivoo nuorten avuksi yrityksiä, jotka ovat valmiita tukemaan kuljettajia pitkällä tähtäimellä. Koiranen muistuttaa, että lahjakkaimmallakin matka kansallisesta formulasarjasta F1:n porteille kestää ainakin neljä vuotta.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi