Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Sisu auttoi alaraajahalvaantuneiden maailmanmestari Ulla Kuljun takaisin radalle

Ulla Kuljulla kaksi insinööritutkintoa, joista jälkimmäinen on erikoistunut moottoripyöriin. Oman pyörän kasaaminen ei ole Kuljulle ongelma. Kuva: Juha Peurala

Iitin moottoriradalle valikoitiin MotoGP-kuljettajien lisäksi kahdeksan kansallista kuljettajaa. Joukkoon lukeutunut Ulla Kulju antoi uudelle radalle kehut. Kansallisen ajoryhmän ajopäivä sai uutta säpinää, kun iltapäivälle suunniteltu ajoaika siirrettiin alkamaan kymmeneltä aamulla.

– Rata on kiva ajaa. Tosi tekninen ja tykkään, että siinä on mukavasti korkeuseroja. Kunhan radan ympäristö saadaan vielä kuntoon niin tosi hyvä tulee. Aamulla oli lyhyt valmistautuminen, minkä vuoksi piti ottaa aika iisisti, Kulju kertoi.

Kulju viettää kaksipäiväisen testirupeaman varikkoalueella. Yöt tiimi nukkuu autossa pilttuunsa vieressä. Paikallisille tiimeille on varattu tunti ajoaikaa päivää kohden, mutta jo maanantai osoitti aikataulujen muuttuvan nopeasti. Sen vuoksi pyörää ei pureta ajojen välissä.

Paluu pyörän selkään pahan kaatumisen jälkeen

Kulju huomasi radassa pieniä puutteita ajaessaan. Esimerkiksi parissa mutkassa voisi olla Kuljun mielestä enemmän liikkumavaraa. Varsinkin sadekelillä tila oli loppua kesken ja pyörä oli ajautua turhan helposti radalta.

Alaraajahalvaantuneiden maailmanmestari Kuljulle ajaminen maistuu, sillä hän pääsi takaisin pyörän selkään lähes vuoden tauon jälkeen. Kulju kaatui pahasti, minkä seurauksena hänen lapaluunsa murtui ja reisiluu meni poikki. Pitkä kuntoutus on edelleen kesken, mutta ajaminen sujuu jo kivuitta.

Aamulla oli lyhyt valmistautuminen, minkä vuoksi piti ottaa aika iisisti. Kilpakuljettaja Ulla Kulju

Testien ajankohta osui Kuljun osalta nappiin. Toipumisen lisäksi pyörän merkki on vaihtunut Hondasta Yamahaan.

– Tämä on meillekin nyt ihan puhdas testiajo. Olen aiemmin ajanut Yamahalla, joten siirtymä takaisin ei ollut kovin iso. Penkkiä piti säätää välissä ajoasennon takia, mutta nyt sekin on kunnossa.

Kulju ajaa nimeään kantavassa Kulju Racing teamissa. Ensi kaudella edessä on luokkamuutos, sillä Super Stock 600 -luokka vaihtuu Super Sport -luokkaan.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi