Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Aussiparin kunnianosoitus Southern Cross Rallyn sankareille

Australialainen Snooks Motorsport -kaksikko Darryn Snooks -Tracey Dewhurst osallistuu Lahti Historic Rallyyn Datsun 710 SSS:llä. Kuva: Ronja Koskinen

Historic-kilpailuissa keskeistä on vanhojen autojen ja rallihistorian vaaliminen. Darryn Snooks kertoi, ettei Australiassa vaalita rallikulttuuria samaan tapaan kuin Euroopassa.

– Meillä autot näyttävät historiallisilta, mutta eivät tosiasiassa ole. Autoja on muokattu niin, että pellin alta voi löytyä mitä tahansa. Meillä on vain muutama ralli, joissa on tiukemmat säännöt.

Snooksin Datsun 710 SSS, joka myös Violetina tunnetaan, on rakennettu historic-sääntöjen mukaan, vaikka Australiassa sille ei optimaalisia sarjoja olekaan.

– Rakensimme auton vuonna 2016. Jo silloin oli takaraivossa ajatus, että tulemme Eurooppaan. Hyvä, vahva auto. Se ei ole kaikkien nopein, mutta herättää paljon huomiota minne tahansa menemmekin.

Snooksin Datsun on maalattu vuoden 1977 Southern Cross Rallyn sankareita kunnioittaen. Melkein 3 000 kilometriä pitkä ralli kulki tuolloin Sydneystä Port Macquarieen. Datsun 710 SSS -kuskit ottivat kisan kolme ensimmäistä sijaa.

Ralliprofessori Rauno Aaltonen oli nopein, Ruotsin Harry "Sputnik" Källström toinen ja isäntämaan Bob Watson kolmas.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi