Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Turunen ja Rampanen kiersivät kivet voittoisasti – puolet vetomiesten autoista jäi reitille

Mika Rampanen ja Jaakko Jäntti ruiskuttivat kuohujuomaa nelivetoisten voiton kunniaksi. Kuva: Agata Anttoen

Keski-Karjalan UA:n Jesse Turunen ja Korpilahden UA:n Mika Rampanen ruiskuttivat kuohujuomaa Vetomiesten voittojen kunniaksi lauantaina Paviljongin palkintopallilla. Turunen ajoi viisi erikoiskoetta 24,7 sekuntia nopeammin kuin Laihian UA:n Mika Lemmetti kaksivetoisten luokassa. Rampasen voittomarginaali nelivetoisten luokassa oli 37,8 sekuntia.

Turunen oli kaksivetoisten luokassa kolmantena Päijälän jälkeen. Kilpailua johti tuolloin Jämsän Joonas Lindroos sekunnin erolla Vesa Hirvoseen. Turunen oli jäänyt Lindroosista 11,5 sekuntia. Kun sekä Lindroos että Hirvonen joutuivat keskeyttämään Kakaristossa, tipahti voitto kuin lahjana Turusen syliin.

– Voitto tuli vähän lahjana muiden keskeytysten myötä. Ajon puolesta mentiin se mitä päästiin, mutta Vesan ja Joonaksen vauhtiin olisi voinut olla hankala päästä, Turunen tunnusti.

Turusen voitto oli vaakalaudalla Kakariston jälkeisellä siirtymätaipaleella, kun Hondaan iski käyntihäiriö. Turunen joutui remonttihommiin ja myöhästyi Leustun lähdöstä kaksi minuuttia. Hän kuitenkin voitti 20 sekunnin aikasakosta huolimatta.

– Tiet olivat yllättävän pahat. Saa huolella käydä auton läpi tämän kisan jälkeen, sanoi Turunen, jonka kartanlukijana istui Uuraisten Urheiluautoilijoiden Kari Kalliio.

Mika Rampanen nousi nelivetoisten johtoon Pihlajakosken erikoiskokeella.

– Tulin todella varovasti Pihjalakosken alun. Siellä oli sen verran romua tien sivussa, Rampanen sanoi.

Päijälän jälkeen Rampasen ero toisena olleeseen Antti Nokkaseen oli 18,4 sekuntia. Nokkanen ajoi ulos Kakaristossa ja toiseksi nousi Seppo Kopra. Maalissa Rampasen ero Kopraan oli kasvanut 37,8 sekunniksi.

– Päivä oli ihan hyvä, eikä mulla ollut mitään ongelmia. Pihlajakoskella kierrettiin vähän kiviä, mutta sitten ruvettiin ajamaan, sanoi Rampanen, joka voitti nelivetoisten luokan myös kaksi vuotta sitten.

– Tiet olivat tänä vuonna vähän rajummassa kunnossa. Aika moni taisi tippua pois, Rampanen tuumasi.

Kato oli kova Vetomiehissä. Kun Harjulle starttasi perjantaina 99 Vetomiestä, niin maaliin asti selvisi 37 kaksivetoista ja 14 nelivetoista autoa.

– Meilläkin pohjapanssari paukkui koko ajan. Tuuria oli, että päästiin maaliin asti, Rampanen sanoi.

Ari Mäntylä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi