Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

KTM:n testaaja Mika Kallio innoissaan KymiRingistä: ”Hienoa päästä täräyttämään kotikonnuilla”

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio myös kilpailee ensi vuoden Suomen MM-osakilpailussa KymiRingillä.

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio pääsee ajamaan kilpaa ensi vuoden MM-osakilpailussa KymiRingillä. Kuva: Jari Heikkilä

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio odottaa jo innolla pääsyä tositoimiin kotiradallaan, kun MotoGP-testit ajetaan 19. ja 20. elokuuta Iitin KymiRingillä. Kaikki MotoGP-sarjan kuninkuusluokan tiimit saapuvat testikuljettajineen Suomeen, kun KymiRing isännöi testejä juuri viimeisen asfalttikerroksen saaneella radalla.

Se, että paikalle saapuvat kaikki kuninkuusluokan tiimit, kertoo testien tärkeydestä.

Ensimmäiset kierrokset uudella radalla on aina upea juttu. Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio

– Kaikki uudet radat, jotka tulevat mukaan kisakalenteriin, halutaan käydä testaamassa aikaisemmin, jotta ei tarvitse lähteä ihan nollasta liikkeelle kisaviikonloppuna, Kallio taustoittaa Suomen testien merkitystä Moottoriurheilu.tv:n tiedotteessa.

– Kaikista tärkeintä on, että rengasvalmistaja Michelin näkee, miten asfaltti toimii ja minkälaisia renkaita sinne tarvitaan, muuten se menisi aika arpapeliksi sitten itse kilpailuviikonloppuna.

– Lisäksi tiimit voivat testata eri asioita. Esimerkiksi meillä KTM:llä tulee paljon uusia juttuja pyörään jo tällä kaudella ja mahdollisesti testataan uusia osia jo ensi vuoden pyörään. Eli siinä mielessä nämä tulevat olemaan ihan normaalit, tärkeät testit, mutta Michelin varmasti tuo nyt enemmän rengasvaihtoehtoja, joita meidän pitää testata, arvelee Kallio.

"Näyttää olevan nimimiehiä"

Kallion ohella Suomen MM-radasta pääsevät ottamaan ensimaistiaiset viisi kovaa MM-luokista tuttua kuljettajaa. Moto2-luokan maailmanmestari Stefan Bradl testaa Hondalla, Michele Pirro Ducatin väreissä, entinen Superbiken maailmanmestari Sylvain Guintoli toimii Suzukin pilottina, MotoGP-sarjan podium-mies sekä Moto2-luokan MM-hopeamitalisti Jonas Folger kyydittää Yamahaa ja podiumpaikat luokista 125cc, Moto2, MotoGP ja MotoE saavuttanut Bradley Smith nähdään Aprilian puikoissa.

– Kyllähän siellä näyttää olevan ihan nimimiehiä, kaikki kuljettajat on GP-puolelta, joten hieno kattaus testikuljettajia on saatu paikan päälle, Kallio iloitsee.

KymiRingin asfaltointi aloitettiin kesäkuun puolessa välissä. Työ kesti kuukauden päivät. Kuva: Antti Yrjönen

Poikkeukselliset yleisötestit

Yleensä yleisöllä ei ole pääsyä MotoGP-testeihin, mutta sarjan kaupalliset oikeudet omistava Dorna antoi KymiRingille mahdollisuuden rakentaa testeistä yleisötapahtuma, jotta suomalaiset saisivat mahdollisuuden tutustua lajiin uudella areenallaan. Testitapahtuma on herättänyt niin paljon mielenkiintoa ennakkoon, että yleisötapahtuman järjestäminen katsottiin tarpeelliseksi.

Näin saadaan myös testattua pienemmällä mittakaavalla toiminnot aina lippujen myynnistä rata-alueen järjestelyihin itse Suomen MM-osakilpailua silmällä pitäen. Yleisömäärä tulee testeissä olemaan vielä eri luokkaa kuin ensi vuoden MM-osakilpailussa, jossa myös Mika Kallio tullaan näkemään viivalla.

Sitä ennen hän kuitenkin suuntaa katseensa tärkeään testirupeamaan.

– Kyllähän se on nyt hienoa päästä täräyttämään kotikonnuilla ja tietysti ensimmäiset kierrokset uudella radalla on aina upea juttu. On mielenkiintoista saada myös vaihtelua kilpailukalenteriin. Ensi vuonna kun itsekin pääsen kisaamaan kotiyleisön edessä, niin toki tämä on tärkeää myös minulle päästä katsomaan etukäteen, miltä se rata tuntuu, Kallio päättää.

MotoGP-testit ajetaan sekä maanantaina että tiistaina klo 10–17 välisenä aikana.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi