Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Motocrossin kuninkuusluokka MXGP järjestetään KymiRingillä elokuussa 2020

Motocrossin MM- ja EM-sarjoja ajetaan KymiRingillä reilun vuoden päästä. Kuva: plou

Maailman parhaat motocross-kuskit kisaavat KymiRingillä ensi vuonna elokuun viimeisenä viikonloppuna. Kansainvälinen Moottoripyöräliitto FIM ja motocrossin MM-sarjan promoottori Youthstream ovat julkistaneet motocrossin MM- ja EM-sarjojen alustavan kilpailukalenterin vuodelle 2020. Suomen osakilpailu ajetaan 29.–30. elokuuta 2020 KymiRingin alueelle rakennettavalla MXGP-radalla.

– Ajankohta Suomen osakilpailulle on toiveidemme mukainen. Parhaimmassa tapauksessa juurikin tässä vaiheessa kautta ratkaistaan eri sarjojen mestaruudet ja loppusijoitukset, kertoo tiedotteessa Lahti Eventsin projektijohtaja Jesse Kiuru.

Youthstream ja Lahti Events allekirjoittivat järjestämissopimuksen kesäkuussa.

On suuri kunnianosoitus Youthstreamiltä ja FIM:ltä, että saamme esitellä motocrossia koko komeudessaan jo ensimmäisenä vuotena. Jesse Kiuru, Lahti Eventsin projektijohtaja

Kaikki pääluokat mukana

Suomen MXGP-viikonloppu on yksi kilpailukauden vilkkaimmista, sillä radalla nähdään peräti viiden luokan, MXGP-, MX2-, EMX250-, EMX125- ja WMX-luokkien osakilpailut.

MXGP on motocrossin kuninkuusluokka, jossa kilpaillaan kuutiotilavuuksiltaan suurimmilla pyörillä. MX2-luokka on tarkoitettu alle 23-vuotiaille ajajille ja luokan pyörät ovat enintään 250-kuutioisia. WMX-luokka on motocrossin naisten MM-sarja. Näissä kolmessa luokassa kilpaillaan ajajien ja valmistajien maailmanmestaruudesta.

EMX250- ja EMX125 -luokissa kilpaillaan puolestaan Euroopan mestaruuksista. EMX250 on tarkoitettu alle 23-vuotiaille ajajille, ja siinä ajetaan nelitahtimoottorisella enintään 250-kuutioisella kalustolla. EMX125 on rajattu alle 17-vuotiaille ajajille, jotka kisaavat kaksitahtimoottorisilla 125-kuutioisilla motocrosspyörillä.

Pääluokassa MXGP:ssä kilpailee suomalainen Ice1Racing-talli. EM-luokkien ansiosta KymiRingillä nähdään myös paljon suomalaisia ajajia.

– On suuri kunnianosoitus Youthstreamiltä ja FIM:ltä, että saamme esitellä motocrossia koko komeudessaan jo ensimmäisenä vuotena, kun mukana ovat kaikki Euroopassa ajettavat pääluokat, Jesse Kiuru kertoo.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi