Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajarille täydellinen kilpailupaketti Suomen MM-ralliin

Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari valittiin vuoden 2019 Flying Finn Future Stariksi, eli AKK Sports Oy:n lupaavia rallikuljettajia kartoittavan ohjelman voittajaksi. Hän pääsee osallistumaan elokuussa järjestettävään Neste Ralliin.

Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari käskyttää M-Sportin Ford Fiestaa JWRC-luokassa Suomen MM-rallissa 1.-4. elokuuta. Kuva: Aaro Nygård / AKK

Heinolan Urheiluautoilijoiden Sami Pajari valittiin vuoden 2019 Flying Finn Future Stariksi, eli AKK Sports Oy:n lupaavia rallikuljettajia kartoittavan ohjelman voittajaksi.

Valinnan myötä lahtelainen Pajari saa täydellisen kilpailupaketin elokuussa ajettavaan Suomen MM-ralliin. Keski-Suomen sorateillä hän pääsee ajamaan JWRC-luokassa M-Sportin Ford Fiestalla.

Flying Finn Future Star -kilpailun finaali käytiin maanantaina ja tiistaina Lahdessa, Liikuntakeskus Pajulahdessa. Pajarin lisäksi finaalivaiheeseen valittiin Lauri Joona, Arttu Lähdeniemi ja Henri Hokkala, joista lopulta viime vuoden voittaja Hokkala ei osallistunut valintatilaisuuteen.

Pajulahdessa kuljettajia testattiin monipuolisesti niin fyysisillä kuin psyykkisilläkin testeillä. Lisäksi heiltä mitattiin taitoja ennakkotutustumiseen ja kielitaitoihin liittyen ennen viimeisiä loppuhaastatteluja.

Kypsin ja tasaisin kuski MM-ralliin

Voitto tuntui Pajarista erityisen hyvältä, sillä hän saavutti juuri ensimmäisen SM-ralli voittonsa edeltävänä viikonloppuna SM3-luokassa Seinäjoella.

– Tuntuu todella hienolta. En olisi vuoden alussa uskonut, että ollaan menossa Neste Ralliin (Suomen MM-ralli) asti. Tämä on ollut unelma ihan pienestä pojasta lähtien. Päivän fyysiset testit olivat aika rankkoja. Siinä vietiin ihan äärimmilleen, jotta nähtiin missä mennään, mutta nyt on hyvä fiilis, Pajari iloitsee AKK:n tiedotteessa.

Lue myös: Sami Pajari ajoi rallin nuorten Suomen mestariksi
 

Virallisen valintaraadin jäsen, kokenut rallikuljettaja Juuso Pykälistö, oli vakuuttunut valinnasta.

– Pajari oli kaikista kypsin lähtijä Neste Ralliin, ja tasaisin vähimmällä kokemuksella. Kilpailuun on vain vajaat pari kuukautta ja etenkin nuotitus tulee silloin olla hyvällä mallilla, ja hänellä se oli. Hänen suunnitelmallisuutensa, analyyttisyys ja suhtautuminen valmistautumiseen sai vakuuttumaan, Pykälistö kuvailee.

Sunisen jalanjäljillä

Finaalin voiton myötä Pajari pääsee toteuttamaan yhden unelmistaan ja ajamaan Suomen MM-rallissa 1.–4. elokuuta. Saman mahdollisuuden ovat aiemmin saaneet Teemu Suninen (2014), Jari Huttunen (2015), Juuso Nordgren (2016), Emil Lindholm (2017) ja Henri Hokkala (2018). Heistä muun muassa Suninen on raivannut tiensä aivan maailman kärkiryhmään rallin MM-sarjassa.

– Neste Rallissa yritän olla jokaisella osa-alueella niin hyvä kuin vain voin. Yritän valmistautua kaikin puolin mahdollisimman hyvin, mitä vaan voi esimerkiksi reittiin tutustumisen ja kunnon kehittämisen eteen tehdä. Otan kaiken hyödyn irti ympäriltä tulevasta tuesta ja ihmisiltä, ketkä hommassa mukana ovat, Pajari sanoo päättäväisenä.

Kuka?

Sami Pajari

Syntynyt: 1. joulukuuta 2001.

Kotipaikka: Lahti.

Seura: Heinolan Urheiluautoilijat.

Auto: Ford Fiesta R2

Ura: 2016 ensimmäinen kilpailu Lahden Rallisprintissä, 2018 rallin nuorten suomenmestaruus, 2019 ensimmäinen kausi rallin SM -sarjassa, 2019 ensimmäinen SM-rallin osakilpailuvoitto (SM3-luokka).

Flying Finn Academyn urheilija (AKK:n autourheilun nuorisomaajoukkue, Rookies-ryhmä).

Tuomaristo

Flying Finn Future Star 2019 jury

Juuso Pykälistö, kokenut MM-sarjan rallikuljettaja.

Mikko Markkula, MM-tason kartanlukija.

Jani Backman, Neste Rallin promoottori.

Tiina Lehmonen, NEP Finland & FIA:n naiskomission jäsen.

Aiemmat kilpailun voittajat:

2018: Henri Hokkala

2017: Emil Lindholm

2016: Juuso Nordgren

2015: Jari Huttunen

2014: Teemu Suninen

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi