Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Lahti Events mukaan KymiRing-hankkeeseen – tulevista testeistä rakennetaan isoa tapahtumaa

Pituudeltaan neljän ja puolen kilometrin radan päällystystyöt aloitetaan kesäkuun toisella viikolla. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden kaupungin omistama, tapahtumiin erikoistunut Lahti Events on valittu Iittiin rakentuvan KymiRing-moottoriradan päätoimiseksi tapahtumatuottajaksi syksyllä ajettaviin testiajoihin 19.–20. elokuuta.

Kaksipäiväisten testien ympärille aiotaan rakentaa ison kokoluokan tapahtumakokonaisuus, joka toimii samalla kiinnostuksen kasvattajana ennen ensi vuodeksi kaavailtua MotoGP-kilpailua.

Lahti Eventsin mukana olo KymiRingissä alusta saakka sisältäisi valtavan potentiaalin.

Lahti Events vastaa testiajojen ympärille suunnatusta oheisohjelmasta sekä tapahtuman myynnistä ja markkinoinnista. KymiRing oy ja Lahti Events pitivät asiasta yhteisen tiedotustilaisuuden Lahdessa torstaina.

Testitapahtuman lipunmyynti aloitetaan 13. toukokuuta. Odotukset ovat suuret, sillä testeihin kaavaillaan parhaassa tapauksessa kymmenissätuhanissa laskettavaa yleisömerta. Lippujen hinnat liikkuvat noin 30 ja 50 euron välillä.

Iittiin rakentuva moottoriurheilurata on valmistuessaan Pohjoismaiden ainoa FIM:n ja kansainvälisen autoliitto FIA:n korkeimmat vaatimukset täyttävä GP-rata.

Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki on innoissaan tulevista testiajoista ja niiden ympärille rakennettavista tapahtumista. Kuva: Sami Kuusivirta

Kahdella miljoonalla kiinni ratayhtiöön?

Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki pitää suurta moottoriurheilutapahtumaa luontaisena jatkumona yhtiön muulle toiminnalle. Lahti Events on toiminut aiemmin muun muassa Lahden MM-hiihtojen ja Salpausselän kisojen taustalla.

– Tämä sopii Lahti Eventsin tapahtumaportfolioon paremmin kuin hyvin. Lahti Events on urheilu- ja suurtapahtumiin erikoistunut tapahtumayhtiö, Mäki kertoi.

Vieläkin enemmän olisi luvassa, mikäli Lahti Eventsin toive kahden miljoonan euron pääomittamisesta KymiRing-yhtiöön toteutuu. Pääomittamisen kautta Lahti Events pääsisi käsiksi KymiRingin tapahtumatuotantoon muutenkin kuin kertaluontoisesti ja olisi luonnollisesti mukana myös tulevissa MotoGP-kilpailuissa. Lahden kaupunginhallitus pui pääomittamista ensi maanantaina.

– Lahti Eventsin mukana olo KymiRingissä alusta saakka sisältäisi valtavan potentiaalin. Kyseessä on 15 hehtaarin tapahtuma-alue, joka mahdollistaa hyvin monenlaisen tapahtuman ja samanaikaisen toiminnan alueella.

KymiRing oy:n toimitusjohtaja Markku Pietilä myönsi, että mahdollisuus KymiRingin oman pääoman kasvattamiseen vaikutti Lahti Eventsin valintaan. Pietilän mukaan tapahtumat ovat ylipäätään kasvava liiketoimiala Suomessa, minkä vuoksi vaihtoehtoja olisi ollut tarvittaessa tarjolla runsaasti. Lahti kuuluu tapahtuman vaikutusalueelle, minkä lisäksi Pietilä toivoo alueelta yritysten tuomaa synergiaa.

– Lahti Events on alueellinen toimija ja tuntee lähiympäristön. Toisaalta olemme hakeneet ratayhtiöön lisää omaa pääomaa ja tässä on kyseessä järkevä kombinaatio, jossa molemmat voittavat. Jos asia menee läpi kaupunginhallituksessa, sillä on positiivinen vaikutus sekä KymiRingiin että Lahden tapahtumatuotantoon, Pietilä lupasi.

Testeistä kipinää vuoden 2020 kisaan

MotoGP-sarjan kaupallisia oikeuksia hallinnoiva Dorna Sports ei Pietilän mukaan normaalisti anna lupaa testiajojen kaupallistamiseen. Iitissä ajettavat testit ovat historian ensimmäiset Suomessa ajettavat MotoGP-testit, minkä vuoksi poikkeuslupa heltisi.

– Tämä on meille mainio tilaisuus markkinoida ensi vuoden kisaa ja voidaan samalla näyttää, että rata oikeasti toimii, koska siitäkin on ollut paljon keskustelua. Se on selvää, että asia kiinnostaa, Pietilä sanoo.

Tulevat testiajot ratkaisevat lopullisesti, ajetaanko Iitissä MotoGP-kilpailu vuonna 2020.

– Tällä sopimuksella varmistimme, että kaikki menee hyvin. Uskon vahvasti siihen, että Lahti Events hoitaa asian kunnolla, Pietilä kertoi.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi