Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu
Suvi
Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi

Kommentti: Kiitos ystävällisestä eleestä, Hamilton!

Mercedeksen kuljettajat lähtivät Bakun radalle sopuisasti liikkeelle eturivistä. Kuva: Alexander Nemenov

Jos Azerbaidzhanin F1-kisa olisi ajettu loppukaudesta ja Mercedes-kuskit olisivat yhä MM-sarjan kärkikaksikkona, sunnuntain kaltaista lähtöä ei olisi nähty. Valtteri Bottas lähti paalulta hieman heikommin kuin vierestä tallikaveri Lewis Hamilton. Kuskit ajelivat kiltisti rinta rinnan, kunnes Bottas jätti Hamilton taakseen avauskurvissa.

Bottas ajoi paalulta voittoon, Hamilton kakkosruudusta toiseksi. Kisan jälkeen Hamiltonin pettymys kuului kahdesta kommentista. ”Hävisin kisan aika-ajossa”. ”Olin liian ystävällinen ensimmäisessä mutkassa ja annoin sen hänelle”.

Hamiltonilta tuntui unohtuneen, että kisassa ajettiin 51 kierrosta. Että avauskierroksen jälkeen Bottas pääsi häneltä karkuun. Että viimeisilläkin kierroksilla nastolalainen piti hänet takanaan ja ajoi nopeimman kierroksensa, nopeamman kuin Hamilton. Että Bottas piti kylmästi päänsä eikä päästänyt kiltisti Hamiltonia edelleen.

Bottas on nyt hallitsevalle maailmanmestarille todellinen haastaja, kuin Nico Rosberg ikään. Rosbergin ja Hamiltonin yhteinen aika Mercedeksellä ei ollut helppoa, ja mielenkiintoista on nähdä, millaisia jännitteitä kehittyy Hamiltonin ja Bottaksen välille, jos molemmat taistelevat maailmanmestaruudesta. Bottas uhkuu nyt horjumatonta itseluottamusta, ja Hamiltonin mieleen hiipii ensimmäistä kertaa epäilyksiä siitä, että rauhallinen suomalainen voi peitota hänet, kuten on jo tehnytkin.

Toista kertaa Hamilton ei päästä Bottasta ”ystävällisesti” edelleen, ilman tallimääräystä. Tuskin toista kertaa Bottaskaan ottaa lähtöä aavistuksen liian varovaisesti.

Nastolalaisen sopimusneuvottelut Mercedeksen kanssa ovat jatkuvan mielenkiinnon kohteena. Kauden avausvoitto ei riittänyt, vaan spekulaatiot Bottaksen syrjäyttämisestä heräsivät heti, kun Hamilton oli ykkönen ja Bottas kakkonen. Olisiko nyt aika pitää suu hetken aikaa kiinni? Mersu otti Bakun radalla neljännen peräkkäisen kaksoisvoiton, eikä sitä tapahtunut edes Mersun hallitsemilla kausilla kultapoikien Rosbergin ja Hamiltonin aikana, ja Bottasko heivattaisiin syrjään?

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi