Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Bottas piti tilanteen hallussa ja iski viime hetkellä - "Olen todella iloinen tästä"

Radalla rytisi ja viivästykset venyivät pitkiksi Azerbaidzhanin gp:n aika-ajossa lauantaina, mutta Valtteri Bottas ei herpaantunut. Mercedes-kuski Bottas seurasi valtaosan päivästä Ferrarin vakuuttavaa vauhtia harjoituksista aika-ajon alkuun, mutta nappasi viime hetkellä kauden toisen ja uransa kahdeksannen paalupaikan.

Bottas kiilasi aika-ajon päätösjaksolla niukasti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin edelle.

– Olen todella iloinen tästä. Viimeisellä kierroksella oli mukava tunne ja kierros oli hieno. Ferrari vaikutti todella vahvalta, mutta Charles (Leclerc) teki virheen ja me teimme tallina hyvää työtä päästäksemme tähän näin vaikealla radalla, Bottas summasi.

Paalupaikalle ajanut F1-kuljettaja Valtteri Bottas saapuu hotelliin kisojen jälkeen. Kuva: Lehtikuva / Alexander Nemenov

Leclerc oli aika-ajoa edeltäneiden harjoitusten nopein ja hyvässä vauhdissa ensimmäisellä aika-ajojaksolla. Sessio päättyi ennen aikojaan, kun Williams-tallin puolalaiskuljettaja Robert Kubica ajoi ratavalliin. Toisen jakson puolivälissä tismalleen samassa mutkassa ulos paiskautui Leclerc. Molemmat selvisivät törmäyksistään säikähdyksellä.

"Pieni virhe ja olet seinässä"

Ulosajot aiheuttivat yhteensä vajaan tunnin viivästyksen, kun kilpureita ja niiden osia siivottiin kahteen otteeseen katuradalta. Myös ratavalli vaati törmäysten jälkeen kunnostusta.

Aika-ajon normaalisti tiivis tahti muuttui odotteluksi.

Kuva: Lehtikuva / Alexander Nemenov

– Joskus se voi olla hankalaa, mutta nyt sillä ei ollut minulle merkitystä. Istuin autossa ja keskityin kierroksiin, eikä tuntunut siltä, että olimme tauolla. Yritin pitää tilanteen hallussa, Bottas kertasi.

Kilpailusta Bottas odottaa yhtä ennalta-arvaamatonta kuin aika-ajosta.

– Pääsemme tallina kisaan kahdelta kärkipaikalta ja meillä on vahva auto, mutta kilpailusta tulee tapahtumarikas. Kenen renkaat kestävät? Kenellä on paras vauhti? Ja miten turva-auto vaikuttaa kaikkeen? Kaikkea voi sattua, joten meidän ja minun on keskityttävä jokaiseen mutkaan.

Kaksi onnettomuutta tuottanutta radan kahdeksatta kurvia Bottas luonnehti yhdeksi kauden hankalimmista paikoista.

– Se on äärimmäisen ahdas. Pieni virhe ja olet seinässä, kuten näimme. Jarrut menevät herkästi lukkoon varsinkin sään viiletessä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi