Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Pippon kohtalo yhä Lahden kaupungin käsissä – "Tuollaisenaan radalla ei ole tulevaisuutta"

Lahden FK-kerhon vuokrasopimus on sanottu irti, mutta toiminta saa jatkua. "Tilanteemme on ollut auki viimeiset 20 vuotta", FK-kerhon puheenjohtaja Risto Salonen sanoo.

Pippon radan varikko jää eteläisen kehätien alle. Kuva: Viena Kytöjoki

Iitin KymiRingille on tulossa monenlaista suorituspaikkaa moottoriurheilijoille, mutta karting ei kuulu ainakaan ensimmäisten joukossa suunnitelmiin.

Jos rata joskus rakennetaan, se tukee Lahden FK-kerhon puheenjohtaja Risto Salosen mielestä Lahden ja Kouvolan mikroautoratoja.

– KymiRing alueena on kuitenkin high-endiä. Kartingrata olisi toteutuessaan varmaan kaupallinen rata. Nousevatko ratamaksut niin korkeiksi, ettei tavallinen harrastaja sinne lähde? Aloittelijoille tarvitaan edelleen Kouvolan ja Lahden Pippon tyyppisiä harrasteratoja, Salonen sanoi.

Pippon varikko jää valmistuvan eteläisen kehätien alle. Ilman varikkoa radalla ei voi järjestää suurempia, esimerkiksi SM-tason kilpailuja.

– Tuollaisenaan radalla ei ole tulevaisuutta. Se jää kaupungin vinkkelistä liian pienelle käytölle. Aluetta pitäisi kehittää niin, että sinne saataisiin matkailijoita ja isoja kisoja.

Ajatuksena moottorirata sopii ohitien kainaloon kuin ratti Räikköselle.

– Paikka on ihanteellinen. Radan äänet peittyvät rampin ja moottoritien meluun. Lähitalotkin, jonne melua saattaisi radalta kuulua, on purettu moottoritien alta. Rata on myös helppo saavuttaa kaikista suunnista.

Kaupunki omistaa alueen maat ja alueen tulevaisuus on siten kaupungin käsissä.

– Kaupungin päätöstä odotellaan edelleen. Suunnitelmat esiteltiin uudemman kerran päättäjille kaupunginhallituksen kokouksessa tänä syksynä. Alueelle ei ole kaavaa, mutta sitä käsittääkseni parhaillaan tehdään.

Lue myös: F1-ammattilainen Valtteri Bottas on ylpeä nastolalaisuudestaan - "Passissa lukee Nastola"
 

FK-kerhon vuokrasopimus on sanottu irti, mutta toiminta saa jatkua niin kauan, kun kaupungilta tulee tieto, että ajaminen loppuu.

– Tilanteemme on ollut auki viimeiset 20 vuotta. En usko, että tässä enää kymmentä vuotta menee, kun kaavakin tulee. Toivotaan, että päätös puoleen tai toiseen tulee nopeasti. Kovasti toivotaan, että saamme jäädä, meille osoitetaan uusi varikkoalue ja pääsemme kehittämään toimintaa suunnitelmiemme mukaisesti, Salonen kertoi.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi