Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu
Mikael
Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Kommentti: Bottas uhrattiin pelinappulaksi, ja se pilasi Räikkösenkin päivän

Kimi Räikkösestä olisi voinut viimein tulla ensimmäinen suomalaisvoittaja Monzassa, jollei Mercedes olisi pitänyt Valtteri Bottasta tulppana hänen edessään. Suomalaisten palkintopallisijoista jäi karvas maku.

Kimi Räikköseltä jäi Italian gp valloittamatta, koska hän ei päässyt karkuun Lewis Hamiltonilta. Kuva: Andrej Isakovic

Se ei ollut perinteisimmän tavan mukainen tallimääräys, mutta periaate oli tuttu. Mercedes pani Valtteri Bottaksen tekemään töitä Lewis Hamiltonin hyväksi formula ykkösten Italian gp:ssä sunnuntaina.

Varikkorumban alettua Bottasta pidettiin radalla kärjessä tulppana Kimi Räikkösen edessä niin pitkään kuin mahdollista, jotta Räikkönen ei olisi päässyt karkuun Hamiltonilta. Se toimi – Hamilton tuli lopulta Räikkösestä ohi ja voittoon. Sillä oli myös hintansa. Bottaksen tultua varikolta myös Max Verstappen oli pyyhältänyt hänen ohitseen, mitä ei välttämättä olisi tapahtunut, jos taktiikkavalinta olisi ollut toinen.

Bottas nousi lopulta Verstappenin ohi kolmossijalle ja jätti Hamiltonin ykköshaastajan Sebastian Vettelin taakseen, joten Mersun tulos Ferrarin kotiradalta on loistava. Ei auta syyttää huonosta taktiikkavalinnasta.

Suomalaisittain se vain tuntuu erityisen irvokkaalta, koska Bottas torppasi samalla Räikkösen voittosaumat. Monza on suomalaisilta edelleen valloittamatta.

***

Bottaksen asema Hamiltonin apukuskina alkaa olla selvääkin selvempi. Nastolalaisen piti tällä kaudella pystyä haastamaan Hamilton ja Vettel. Sen sijaan hän taistelee kolmossijasta Räikkösen kanssa.

Viime vuonna Bottas pesi Räikkösen kuljettajien MM-sarjassa tasan sadalla pisteellä. Nyt Räikkönen on viisi pistettä Bottaksen edellä, kun seitsemän kisaa on jäljellä.

Veteraanikuskia on jo moneen kertaan kirjoitettu ulos MM-sarjasta, mutta tällä hetkellä Räikkönen hallitsee suomalaista F1-mediajulkisuutta muutenkin kuin tuoreen elämäkertansa ansiosta. Bottaksen pitää pystyä parempaan.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi