Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Valtteri Bottas on valmis antamaan kasvot Pippon radalle – "Tiedän, että rata on monelle nuorelle tärkeä paikka"

Vaikka radan tulevaisuus on Lahden kaupungin käsissä, lahtelainen moottoriurheiluväki on kuitenkin tehnyt jo suunnitelmia sen kehittämisestä. Bottas sanoo ottavansa vastaan ideoita siitä, kuinka hän pystyisi olemaan avuksi kehittämistyössä.

Lahden FK-kerho sai Valtteri Bottakselta Flying Finn 100 -kartingauton Pipon kartingradalla vuonna 2017. Bottas samalla tapasi radalla kartingajokoulun kuljettajia. Kuva: Juha Tanhua

Viime viikonlopun SM-sarjan osakilpailu Pippon moottoriurheilukeskuksessa saattoi jäädä radan viimeiseksi. Kujalan rampin rakennustyöt veivät Pippon ratavarikon, eikä isojen kisojen järjestämiseen enää ole tilaa. Radan tulevaisuus on tällä hetkellä Lahden kaupungin käsissä, sillä varikon voisi mahdollisesti siirtää toiseen paikkaan. Itse rata ei jää uuden tien alle. Uhkana kuitenkin on, että rata purettaisiin kokonaan uuden kauppakeskittymän alta.

Formulatähti Valtteri Bottaksella on selkeä mielipide kotiratansa merkityksestä alueelle. Bottaksen mukaan Pippo muutti hänen elämänsä.

Valtteri Bottaskin kilpaili nuorena kartingin SM-sarjassa, myös kotiradan osakilpailuissa Pippossa. Kuva: Kaisa Rautaheimo

– Mielestäni Pippon radalla on suuri merkitys tälle alueelle. Pippo esimerkiksi mahdollisti sen, että pystyin jahtaamaan unelmaani. Rata mahdollisti harrastamisen, koska paikka sijaitsi niin lähellä asuinpaikkaani. Lisäksi henkilökunta, joka toimintaa radalla pyöritti oli todella auttavaista ja helpotti lajiin tutustumista. Tiedän, että rata on monelle nuorelle tärkeä paikka, sillä on iso merkitys. Kaiken lisäksi kyseessä on vieläpä hyvä ja kansainvälinen rata.

Vaikka radan tulevaisuus on epävarma ja kaupungin päättäjien käsissä, se ei ole estänyt lahtelaista moottoriurheiluväkeä suunnittelemasta radan kehittämistä. Hankkeen suunnitelmissa on mainittu muun muassa suomalaista moottoriurheilua käsittelevä Hall of Fame. Museona toimivassa kunniagalleriassa olisi pysyviä ja vaihtuvia näyttelyesineitä. Lisäksi radasta olisi tarkoitus tehdä kansainväliset mitat täyttävä kilpailupaikka, jossa voisi järjestää EM- ja MM-tason karting-kilpailuja.

Vuonna 2006 Valtteri Bottas voitti SM-kartingin Formula A-sarjan kilpailun Pippossa. Kuva: Pertti Louhelainen plou

Valtteri Bottas olisi valmis olemaan mukana radan kehittämisessä.

– Jos rata säilyy, ja mahdollisuuksia löytyy, niin olisi hienoa jos sitä voisi päivittää nykypäivään. Väkisinkin tietyt rakennukset ja fasiliteetit ovat vanhentuneita, koska radan tulevaisuus on ollut pitkään liipaisimella. Silloin panostaminen on luonnollisesti ollut vaikeaa. Jos asialle tulee varmuus, pieni päivitys olisi hienoa ja mielellään olisin mukana siinä hommassa.

– Ja olisin kyllä valmis antamaan kasvot ja nimen radalle. Olen myös valmis ottamaan ideoita vastaan siitä, miten muuten pystyisin auttamaan, Bottas vakuuttaa.

Valtteri Bottas on valmis auttamaan Pippon moottoriurheilukeskuksen kehittämisessä. Kuva: Mirja Hussain

Radan säilyminen on tärkeää myös Suomen autourheilun kattojärjestö AKK:lle.

– Totta kai AKK haluaa, että suorituspaikkoja on maanlaajuisesti. Hyvien ja saavutettavissa olevien kartingratojen olemassaolo on koko autourheilutoiminnan perusta ja luo harrastuspaikkoja lapsille ja nuorille. Jos jokin paikka poistuu, sille pitäisi löytyä korvaavuutta. Kaupungin pitäisi tehdä asialle jotain, ja odotammekin Lahdelta vaihtoehtoja, sanoo AKK:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio.

Aino Kattilakoski
aino.kattilakoski@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi