Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

"Valtterin suoritukset ovat olleet erinomaisia": Bottas jatkaa Mercedeksellä kauden 2019 - optio vuodesta 2020

Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä myös ensi kaudella. Kuva: Andrej Isakovic

Valtteri Bottaksen ensi kauden tallipaikalla ei tarvitse enää spekuloida. Bottas kertoo Twitterissä, että hän jatkaa tallissa kaudella 2019.

– Nyt voi ilokseni kertoa hyviä uutisia. Pysyn tallissa kauden 2019 ja sopimuksessa on optio kaudesta 2020. Pidän tästä tallista, sen hengestä, ilmapiiristä, jossa jokainen tekee kovasti työtä tulosten eteen, Bottas sanoo videotervehdyksessään Hockenheimin radalta.

Lue myös: Lahti Aqua yhteistyöhön formulakuski Valtteri Bottaksen kanssa - "Tätä tilaisuutta ei voinut jättää hyödyntämättä"

Näin Mercedes jatkaa samalla kuljettajakaksikolla kuin se on ajanut kaksi viimeistä kautta. Talli ilmoitti torstaina tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen Lewis Hamiltonin kanssa.

– Valtterin suoritukset ovat olleet erinomaisia tällä kaudella. Ilman meidän virheitämme ja epäonnea, hän voisi johtaa kuljettajien mestaruustaistelua tällä hetkellä, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi tallin tiedotteessa.

Myös Bottaksen, 28, työskentely tallin kanssa on vakuuttanut Mercedeksen päättäjät.

– Hänen suhteensa tallin henkilökuntaan, mukaanlukien Lewis (Hamilton), on avoin ja luottava, Wolff kehui nastolalaista.

Bottas on myös vaikeasta keskikesän jaksostaan huolimatta tyytyväinen kauden esityksiinsä. Erityisesti hän nosti esille täyden talvitestiajan.

– Olen pystynyt ottamaan askeleen eteenpäin ja uskon, että lisää on tulossa. Emme ole olleet tällä kaudella kovin onnekkaita kilpailuissa, mutta tiimi tietää millainen suorituskykyni on, Bottas kertoi tallin tiedotteessa.

Bottas aikoo ajaa niin hyvin ja vakuuttaa tallin jatkamaan yhteistyötä myös kaudelle 2020.

Bottas tuli Mercedekselle kaudelle 2017, kun maailmanmestaruuden kaudella 2016 voittanut Nico Rosberg ilmoitti lopettavansa. Bottaksen sopimus julkaistiin silloin alkutalvesta. Sen jälkeen Bottas on voittanut kolme GP-kisaa ja ajanut viisi paalupaikkaa.

Juttua pävitetty kello 11.30.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi