Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

KymiRing sai 3,5 miljoonan euron valtionavustuksen, ehtona ollut omarahoitusosuus on täyttynyt

Tuoreimmat havainnekuvat KymiRingistä. Kuva: Sankari arkkitehdit

Kymi Ring on saanut 3,5 miljoonan euron valtionavustuksen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt KymiRingille valtionavustuksen käytettäväksi moottoriratahankkeeseen.

Myönnetty avustus perustuu eduskunnan vuoden 2017 ensimmäisessä lisätalousarviossa myöntämään lisämäärärahaan. Määrärahan ehtona oli hankkeen omarahoituksen järjestyminen.

Urheiluministeri Sampo Terho on tyytyväinen, että hankkeessa on päästy eteenpäin.

– KymiRing-moottoriurheilukeskus on alueellisesti ja kansallisesti ainutlaatuinen hanke, sanoo Terho.

Yhtiö on toimittanut ministeriölle yksityisten rahoittajien päätökset sekä niihin perustuvan kokonaisrahoitussuunnitelman, jonka perusteella avustuksen myöntäminen oli mahdollista.

Lue myös: Jyväskylän MM-ralli vs. Iitin MotoGP: vertailussa petipaikkojen määrä ja kävijöiden matkabudjetit
 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on aiemmin myöntänyt moottoriratahankkeeseen yhteensä kolme miljoonaa euroa valtionavustuksia. Hankkeen kokonaisrahoituksesta valtionavustukset kattavat 6,5 miljoonaa euroa ja muiden rahoittajien osuus on 10 miljoonaa euroa.

Yksityinen rahoitus perustuu yhtiön nykyisten omistajien ja ulkopuolisen sijoittajan pääomitukseen. Yhtiön nykyiset omistajat ovat AKK Sports, Suomen Moottoriliitto, A. Ahlström Kiinteistöt ja Iitin kunta.

– Meiltä on puuttunut nykyaikainen, kansainväliset standardit täyttävä korkealuokkainen moottorirata. Alue soveltuu usean eri lajin suorituspaikaksi ja saamme täten nostettua tapahtumiemme tasoa sekä anottua enemmän arvokilpailuita Suomeen. Rata tuo moottoriurheilun entistäkin voimakkaammin suuren yleisön tietouteen, millä on suuri merkitys lajien vetovoimalle ja harrastamiselle ympäri maata, sanoo KymiRing oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg.

Esa Rauhanlaakso
esa.rauhanlaakso@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi