Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Bottas haluaa tuoda toisenkin F1-tähden nimikkoduathloniinsa

Toiseen kauteensa Mercedeksellä valmistautuva Valtteri Bottas tavoittelee maailmanmestaruutta. Lähtökohdat uuteen kauteen ovat edellistä paremmat.

Valtteri Bottas on viettänyt lomaansa niin Suomessa kuin Etelä-Afrikassakin. Kuva: Juha Peurala

Mercedeksellä jatkava F1-kuljettaja Valtteri Bottas aloittaa uuden kauden viime vuotta rennompana. Koska vuoden jatkosopimus oli jo tiedossa, vuodenvaihde meni rennosti lomaillen Etelä-Afrikassa, eikä työasioita tarvinnut tällä kerta miettiä.

- Tämä talvi on ollut tosi erilainen vuoden takaiseen verrattuna. Tiimin kanssa kaikki on lähtenyt käyntiin paljon jouhevammin, eikä itse tarvitse yrittää oppia kaikkea kerralla, Bottas sanoo.

Tällä kertaa Bottas on päässyt mukaan myös auton kehittämiseen. Kuljettaja saa esittää toiveita ja auton heikkoudet käydään tarkasti läpi.

- Viime vuonna auto ei ollut todellakaan tehty minun kropalleni, mutta nyt olen päässyt vaikuttamaan ajoasentoon. Se on sinänsä pikkujuttu, mutta kun asennon saa täydelliseksi ei tule kipuja ja puutumista. Millä tahansa autolla pystyy kyllä ajamaan, mutta se ei ole optimaalista, Bottas sanoo.

Tällä kaudella autoihin tulevat ensimmäistä kertaa käyttöön Halo-turvakaaret.

- Halo oli aluksi omituinen ja haittasi näkyvyyttä, mutta siihen tottuu. Jos kuljettajat tottuvat, fanitkin tottuvat. Jos sillä estetään yksikin vamma, se kannattaa, Bottas sanoo.

Sopimus taas katkolla

Koska Bottaksen sopimus on vain vuoden mittainen, uudet sopimusneuvottelut käynnistyvät kauden aikana.

- Tämä ei ole minulle todellakaan uusi tilanne. Toivottavasti pystyn hoitamaan tulosta radalla. Jos suoritus on omalla tasollani, ei ole mitään hätää, Bottas sanoo.

Silloin kun käyn kotona Nastolassa, saan aika hyvin olla rauhassa. Ja mitä huomiota ihmisiltä tuleekin, se on aina positiivista. F1-tähti Valtteri Bottas

Bottas myöntää kuitenkin, että sopimusneuvotteluihin keskittyminen on pois ajamisesta. Kuten kaikki muukin, mikä formuloihin liittyy.

- Verrattuna muihin urheilulajeihin tähän kuuluu enemmän kaikkea muuta kuin urheilua. Siihen pitää vain tottua ja minimoida se energia, joka menee edustamiseen. Pelkästään urheilun kannalta se on kyllä haitaksi, Bottas sanoo.

Tuplamestaruus tallin tavoitteena

Mercedes-tallilla on tänä vuonna mahdollisuus jo viidenteen perättäiseen tuplamestaruuteen.

- Tiimi on nälkäinen ja haluaa lisää menestystä, vaikka on jo voitettu kaikki, mitä voi voittaa, Bottas sanoo.

Sekä tallimestaruus että kuljettajakohtainen mestaruus ovat tärkeitä, mutta Bottaksen mielestä asiasta ei muodostu ongelmaa tallin sisällä.

- Kyllä siellä ymmärretään, että molemmat kuljettajat haluavat voittaa, Bottas sanoo.

Oma tiimikaveri on myös Bottaksen pahin vastustaja, sillä Lewis Hamilton on moninkertainen maailmanmestari.

- On se jo todistettu, että pystyn päihittämään hänetkin. Mutta ketään vastustajaa ei pidä aliarvioida, Bottas sanoo.

Bottas kertoo oppineensa viime kaudesta kuljettajana paljon.

- En oikein tiennytkään etukäteen miten paljon oppimista minulla vielä onkaan.

Valtteri Bottas sanoo oppineensa viime kaudesta valtavasti. ”En oikein tiennytkään etukäteen miten paljon oppimistia minulla vielä onkaan.” Kuva: Juha Peurala

Toinenkin F1-tähti Nastolan maastoihin?

Intensiivisen kisakauden aikana Bottas ei ehdi viettää aikaa Suomessa. Elokuussa kisatauolla järjestetään Pajulahdessa Valtteri Bottas Duathlon -kilpailu, josta suunnitellaan tänä vuonna edellisvuotta suurempaa tapahtumaa.

Bottas kilpailee tietysti itse yleisessä sarjassa, mutta toiveena olisi saada houkuteltua joku muukin F1-kollega Nastolan maastoon.

- Silloin kun käyn kotona Nastolassa, saan aika hyvin olla rauhassa. Ja mitä huomiota ihmisiltä tuleekin, se on aina positiivista, Bottas sanoo.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi