Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Autosuunnistuksen NEZ-sarjassa huipputasaista - Söndergaardit lyövät kiilaa suomalaisrintamaan

Lahden ympäristössä ajetut autosuunnistuksen Suomen osakilpailut kiristivät Pohjois-Euroopan NEZ-mestaruussarjan kärkiryhmän todella tiiviiksi, sillä neljän kisan jälkeen kärjessä ovat tasapistein Anssi Karppinen ja Timo Saarinen sekä tanskalaiset Harald ja Jan Söndergaard.

NEZ-sarjassa ajetaan kaksi kisaa sekä Tanskassa, Suomessa että Ruotsissa. Kuuden kisan sarja käynnistyi toukokuussa Tanskassa, päätöskisat ajetaan syyskuun lopussa Ruotsissa. Kilpailijan loppupisteisiin lasketaan hänen neljä parasta sijoitustaan kuitenkin niin, että pisteitä saa vain toisesta oman maan kisasta. Kaikissa maissa ulkomaalaiset ajavat omassa luokassa, sillä kilpailut ajetaan kunkin maan omilla säännöillä.

Vaativaa suunnistusta

Reilusti suunnistusvaikeutta tarjonneet NEZ-sarjan Suomen osakilpailut ajettiin viikonloppuna Lahden ympäristössä. Oskarin Yöajon järjesti AL-Helsinki ja UFAK-Lenkin vantaalaisseura UFAK.

Suomalaisten NEZ-voitot menivät pareille Veli-Matti Lundahl - Riku Bitter (RiiUA/AAU) ja Anssi Karppinen - Timo Saarinen (FCOF/KangUA). Karppinen ja Saarinen ajoivat Tanskassa voiton ja kakkossijan, joten hallitsevilla Suomen mestareilla on kolmesta kisasta kahta vaille täydet pisteet.Tomi Viitala - Juha Heikkilä (KvanUA/VaToSUA) ajoi molemmissa kisoissa toiseksi, mikä yhdessä Tanskassa ajetun voiton kanssa pitää Suomen edellisen NEZ-mitalistin (kultaa 2015) kiinni mitaleissa. Myös Riku Bitterin autokunta lähtee Ruotsin kisoihin hyvistä asetelmista.

Todella paha este suomalaisten mestaruushaaveille ovat Söndergaardit. Tanskalaisveljekset jäivät viime vuonna yllättäen ilman mitalia ja keväällä kotikisoissaan toiseksi, mutta pari voitti molemmissa Messilään päättyneissä kisoissa ulkomaalaisten luokan. Lisäksi peräti 15 Pohjois-Euroopan AS-mestaruutta voittaneet Söndergaardit ovat tottuneet voittamaan Ruotsissa.

UFAK-Lenkki oli myös AS:n B-luokkalaisten cup-osakilpailu 2/5. Täydet pisteet ajoi KySUA:n Markku Kannisto - Juha Sinkkonen, mutta cupin kärjessä jatkaa toiseksi sijoittunut VMF/LahUA-pari Henri Oksman - Antti Nousiainen.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X