Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Moottoriurheilu

Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen motocrossin maajoukkueeseen

Juuso Matikaisen kotirata sijaitsee Orimattilassa. Kuva: Antti Sepponen

Motocross-kauden huipennuksena tunnettu maajoukkueiden MM-osakilpailu Motocross of Nations kilpaillaan syys-lokakuun taitteessa Iso-Britannian Matterly Basinissa. Vuodesta 1947 järjestettyä joukkuekilpailua pidetään maailman kovatasoisimpana motocross-kilpailuna.

Suomen nuoressa joukkueessa on mukana Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen, joka on SM-hopeamitalisti motocrossin viime vuoden SM-sarjasta. Tämän kauden SM-sarjassa Matikainen on niin ikään toisena, kun osakilpailuja on takana neljä kuudesta.

Matikaisen lisäksi Suomen joukkueeseen nimettiin helsinkiläinen Kim Savaste ja ylöjärveläinen Jere Haavisto. Joukkueelle ei ole nimetty varamiestä.

Suomen maajoukkueen johtaja Jussi Vehviläisen mukaan Matterly Basinin rata on suomalaisille hiukan haastava, mutta parempi kuin muutaman edellisvuoden kilpailuradat.

- Tavoitteemme on päästä lauantain karsintaeristä jatkoon A-finaaliin, eli 20 parhaan joukkoon. Joukkue on elänyt tietynlaista murrosvaihetta viimeiset vuodet ja joukkueemme on ollut aika nuori ja kokematon.

- Maailmalla ajavat nuoret ovat menneet ajollisesti eteenpäin ja tämä näkyy heidän tuloksissaan EM-sarjassa. Viime vuonna olimme lähellä finaalipaikkaa ja nyt uskon paikan olevan meille kova, mutta realistinen tavoite mikäli epäonni ei puutu peliin. Kilpailun tason huomioiden se olisi erittäin hyvä saavutus, Vehviläinen sanoo.

Juuso Matikainen on ajanut vahvaa kautta SM-sarjassa. Kuva: Antti Sepponen

MXGP 350-luokassa kilpaileva Juuso Matikainen on ajanut vahvaa kautta kotimaan SM-sarjassa ja hän viihtyy kovapintaisilla radoilla hyvin.

- Jos tarkastelen SM-sarjonen molempia luokkia, niin hän on ollut tähän mennessä harvoja kuskeja, joka on taistellut kärkikahinoissa erässä kuin erässä ja toistuvasti kamppaillut voitosta.

Open-luokkaan osallistuva Jere Haavisto on ajanut hyvää kautta kotimaassa sekä Euroopan EMX250-luokassa.

- Joukkueemme kannalta nappisuoritus Open-luokassa olisi tärkeä ja parantaisi mahdollisuuksiamme finaaliin, Vehviläinen jatkaa.

EMX250-sarjaa kiertävä Kim Savaste ei ole Vehviläisen mukaan hiekkakuski, vaan viihtyy Matterly Basinin kaltaisilla kovemmilla ja teknisillä radoilla.

Kilpailu on järjestetty kolmena edellisvuotena taliassa, Ranskassa ja Latviassa. Kaikilla näillä kerroilla mestaruutta on juhlinut Ranska.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Moottoriurheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X